5 oktober 2010

“Svensk” Englandsetta

Veckans nya etta på Englandslistan är inspelad i Stockholm och artisten bakom succén har fler Sverige-kopplingar än så.

Londonrapparen Patrick Chukwuem Okogwu Jr, mer känd som Tinie Tempah, är denna vecka ny etta på Englandslistan. Låten, Written In The Stars, är inspelad i Stockholm av EMI Music Publishing-kontrakterade Eshraque ”Ishi” Mughal, som också är med-kompositör. Ishi har på meritlistan bl.a. låtar och produktioner med Darin, Petter och Lazee.

Written In The Stars (Parlophone/EMI) – med sång av Eric Turner – har under sin första vecka sålt 115 000, en siffra som hittills i år bara överträffas av Katy Perrys California Gurls (även det en svensk produktion!) och välgörenhetslåten Helping Haiti’s Everybody Hurts.

Stefan Gullberg, VD på EMI Music Publishing, där Ishi funnits i fem år, säger till MI:

– Det är fantastiskt roligt och välförtjänt för Ishi som har jobbat stenhårt under en längre tid. Han gör otroliga saker musikaliskt just nu och det händer väldigt mycket runt honom, vi är säkra på att vi kommer att få fortsätta se Ishi på toppen av de internationella listorna. Det är också ett bevis och konkret resultat av vårt internationella fokus och arbete med våra writers, det är otroligt kul att se det bära frukt.

Denna vecka släpps i England Tinie Tempahs debutalbum Disc-Overy som förutom ytterligare tre Ishi-produktioner även innehåller en av Swedish House Mafia (Universal Music Publishing).

Lars Nylin