30 september 2010

Peter Jöback i samabete med World Childhood Foundation och Telia

Ikväll har Peter Jöbacks föreställning En kväll med Peter Jöback turnépremiär i Örebro. I samband med detta inleder Jöback ett samarbete med stiftelsen World Childhood Foundation. Tillsammans med Telia genomförs under hela turnén en ny form av sms-insamling till stöd för stiftelsens verksamhet.

Alla som med ett SMS med texten CHILD skickat till telefonnummer 72950 under turnén skänker 25 kronor till World Childhood Foundation får som tack för sitt bidrag låten en exklusiv nedladdning av en låt från samma konsert som arrangeras just den aktuella kvällen.

Stiftelsen World Childhood Foundation grundades 1999 av Drottning Silvia och finansieras till största delen genom samarbeten med privata företag. Idag stödjer Childhood över 100 projekt i ett flertal länder, bland annat Brasilien, Kina, Ryssland, Sverige, Sydafrika, Thailand, Tyskland, Ukraina och USA.

– Det som är speciellt med det här projektet är att det är genom mobila media och nedladdningar som bidraget ges, säger stiftelsens generalsekreterare Mats Agurén.
– Inom Childhood stödjer vi sedan länge projekt som just hjälper barn som utsatts för övergrepp via internet och mobila media, och också projekt som använder internet för att fånga upp och hjälpa de drabbade. Vi vill tacka Peter Jöback och Telia för att deras insatser för att hjälpa oss i vårt arbete.

– Att låta barn få vara barn är viktigt för mig, kommenterar Peter Jöback. Att genom musiken kunna bidra till det känns bra!

– Att kombinera unik musik för våra kunder med ett socialt engagemang är två delar som vi på Telia ser som en viktig del i vår verksamhet, menar Ulrika Steg, chef för Telias mobila konsumentaffär. Peter med sin musik och Childhood som vi var med och bildade, förenar detta på ett fantastiskt sätt.

Claes Olson

En kväll med Peter Jöback, turnédatum september-oktober
30.9 Örebro, Conventum
1.10 Helsingborg, Helsingborgs Konserthus
2.10 Malmö, Malmö Konserthus
3.10 Göteborg, Göteborgs konserthus
7.10 Västerås, Västerås Konserthus
8.10 Gävle, Gävle Konserthus
9.10 Kalmar, Kalmarsalen
14.10 Östersund, Storsjöteatern
15.10 Sundsvall, Tonhallen
16.10 Umeå, Aula Nordica
17.10 Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
19.10 Vara, Vara Konserthus
20.10 Vara, Vara Konserthus
21.10 Karlstad, Sundstaaulan
22.10 Norrköping, Louis De Geer
23.10 Linköping, Linköping