16 september 2010

Hoffmaestros nya album på egen ADA Nordic/Warner Music-distribuerad etikett

I helgen lyckades gruppen Hoffmaestro locka så mycket folk till Gröna lund att vakterna för första gången sedan 1999 tvingades stänga grindarna. Nu har Hoffmaestro genom sin egen etikett Chraamofon tecknat distributionsavtal med ADA Nordic/Warner Music för Norden. Nya albumet Skank-a-tronic Punkadelica släpps den 6 oktober.

Hoffmaestros tidigare album The Storm [Warner], med låtar som Highway Man och So Do You, har under det gångna året varit ett av de topp tio mest spelade albumen på Spotify. I fredags uppträdde Hoffmaestro på Gröna Lund i Stockholm, där man tvingades stänga grindarna för insläpp innan bandet hade börjat spela, vilket inte har hänt sedan 1999.

– Vi är enormt glada över att få jobba med Hofffmaestro och deras kommande album på ADA Nordic och att bandets samarbete med Warner följaktligen fortsätter, säger Jesper Thorsson, manager ADA Nordic.
– Att förra veckan få bevittna Hoffmaestros storslagna spelning på ett totalt knökfullt Grönan var en extraordinär upplevelse. Tillsammans med Hoffmaestros digitala och fysiska försäljningsframgångar var det ytterligare evidens på att Hoffmaestros kompromisslöshet och vilja att gå sin egen väg betalar sig.

Claes Olson