3 september 2010

v. 35 Darin tar sista klivet

Darin fullföljer sin starka entré genom att denne vecka nå första platsen på listan. Starkaste nya titlar är Drifters, Accept och en countrysamling.

Förra veckan startade Darin som nummer två med LoveKiller [Universal/Universal Music]. Denna vecka petas Iron Maiden ner ett steg och Darin hamnar där han brukar, i topp.

Veckans högsta nya placering på albumlistan står dansbandet Drifters för. Veteranerna från Skövde startar som nummer 3 med Stanna hos mig [Mariann/Warner Music]. Apropå veteraner så går Accept dessutom in som nummer 7 med Blood On The Nations [Nuclear Blast/Warner Music].

Det uppmärksammade nya albumet från Katy Perry, Teenage Dream [Virgin USA/EMI] får nöja sig med en entré som 21. Längre ner på topp 60 finns nyheter från Black Label Society, mäktigt kritikerhyllade Dylan Leblanc, John Mellencamp och svenske Ludwig Bell.

Singellistan är i princip orubbad sedan förra veckan. Den mest spännande förflyttningen är att Agnes & Björn (Skifs) tar sin bröllopslåt When You Tell The World You’re Mine [Roxy Recordings/NF] från 18 till 10.

På samlingslistan fortsätter Warner Music en bra vecka genom att ta plats 1 med My Country vol 2, samlingen ligger som nummer 3 på den totala listan.
En annan ”nykomling” att notera. Arvo Pärts mäktiga Te Deum [ECM/Naxos] går in som nummer 3 på den klassiska listan, men släpptes ursprungligen år 1993.

Lars Nylin