17 augusti 2010

Bandit Unsigned 2010

För fjärde året i rad arrangerar Bandit Rock demotävlingen Bandit Unsigned – en tävling för rockband där Bandit Rocks lyssnare utser vinnarna. Tidigare års vinnare har varit Union Square, Cervello och I Am So Me.

Årets upplaga av Bandit Unsigned är den fjärde i ordningen. Bandit Rocks jury väljer regionsvis ut vilka tio band som går vidare till omröstning. Röstning sker på webben och de fyra banden som fått flest röster går vidare till ytterligare en omröstning där en regionsvinnare utses. I början av december utses vinnarna på Bandit Unsigned-finalen i Stockholm.

Årets vinnare i Bandit Unsigned vinner ett artistkontrakt med Warner Music, där de bland annat får spela in sin vinnarlåt. Dessutom erhåller det vinnande bandet ytterligare ett antal olika priser.

Premiärårets 2007 vann bandet Union Square, som i fjol släppte sitt debutalbum på Warner Music. 2008 segrade stockholmsbandet Cervello, vars vinnarlåt Stay And Bleed släpptes av Bonnier Amigo. I höst släpper bandet sitt debutalbum. Fjolårets vinnare blev I Am So Me, som även de släpper sitt debutalbum i höst på Bonnier Amigo.

Claes Olson

Länk (anmälan):
http://www.bandit.se/unsigned/