5 augusti 2010

v 31 Shakin Stevens klättrar i topp

Efter några veckors semesterstiltje händer det saker på albumlistan. Shakin' Stevens tar steget till tätplatsen medan Lena och Eric Saade gör starka återkomster.

Shakin' Stevens har vecka för vecka klättrat med sin nya samling The Collection [Sony Music Entertainment/Sony Music]. Denna vecka tar den sig även förbi Kent. Men det är med en hårsmån, procentsatserna tyder på att det bara handlar om några få exemplar i skillnad.

Desto klarare är återkomsten för tyska Lena. Efter att ha gjort TV i Sverige återvänder My Cassette Player [Lionheart/Universal Music] till en stark plats 5. Veckans andra lyft står Eric Saade för. Killen som slog genom i vinterns Melodifestival tar nu Masquerade från plats 20 till nummer 6.

De starkaste nykomlingarna finns en bit ner på listan och i två fall handlar det om veteraner från de brittiska öarna. På plats 20 finns ”tjuren från Wales”, Tom Jones, med den uppmärksammade gospelplattan Praise & Blame [Island/Universal]. På position 22 hittar man irländaren Johnny Logan – förr framgångsrik deltagare i Eurovision Song Contest – vars Nature of Love [Black Pelican/Sony Music] går in som 22.

Veckans tredje starkaste nykomling är desto yngre. Den unga Örebrosångerskan Jasmine Kara är efter bl.a. framträdande i Allsång på Skansen ny som nummer 23 med soulalbumet Blues Ain’t Noting But A Good Woman Gone Bad [Tri-Sound/BAM/PGM].

Längre ner på topp 60 finns nyheter med kanadensiska Arcade Fire och engelska Magic Numbers som MI tror kan klättra redan nästa vecka.

Veckans andra – och sista – starka nykomling finns på samlingslistan. Med turnépaketet Forever Young startberett (premiär fredag 6/8) går samlingen med titeln Forever Young – Best of the 80’s [Warner/Warner Music] in som nummer 7. På samlingslistan finns även denna vecka totalettan alla listor inkluderade i form av Absolute Summer Hits 2010 [Eva/Sony Music].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/