22 juli 2010

v 29 Kent kvar i topp, Ola veckans raket

Kent fortsätter att toppa en mycket stabil albumlista. På singellistan når Ola plats ett medan Darin är veckans nykomling. Listornas drottning är annars musiken från det där bröllopet ni kanske minns.

Veckans albumlista är i en status av semesterstiltje. Den innehåller på topp 60 en enda nyhet; Korn med Korn III: Remember Who You Are [Roadrunner/Warner Music] på plats 23. Mest spännande förändring är Eric Saade som klättrar från 10 till 4 med Masquerade [Roxy Recordings/Nordisk Film].

På singellistan är det Ola som klättrar. Han tar Overdrive [Universal/Universal Music] från 11 till 1. Hetaste nya titel är bolagskollegan Darin som kliver in som nummer 6 med Lovekiller.

Samlingslistan har en favorit repris som starkaste nyhet. Absolute Reggae [Eva Records/EMI] går in som nummer 2. På position 4 finns nu Absolute Rock Anthems III [Eva Records/Universal Music].

Av övriga listor har det hänt mest på Midprice-diton. Där går Sven Ingvars in som nummer 2 med I Frödingland [Universal/Universal Music] medan TV-aktuelle Timo Räisänen går in som 3 med The Anatomy of Timo Räisänen [Razzia/Sony Music].

Avslutningsvis så måste vi peka på den formidabla dominansen på den klassiska listan för samlingen Bröllopsmusiken från Storkyrkan [Ladybird/Naxos]. Albumet stod förra veckan för 75 % av den klassiska försäljningen, en av de högsta procentnivåerna som MI noterat på senare år.

Lars Nylin