4 juli 2010

…och även artisterna!

Almedalenveckan går utmärkt att kombinera med livemusik. Från Moneybrothers gästspel hos Mona Sahlin till "vanliga" spelningar på Visbys olika scener.

Moneybrother är det mest bekanta namnet som framträder i omedelbar anslutning till själva politikerveckan. Moneybroter, Anders Wendin, värmer upp för Mona Sahlin innan S-ledarens tal vid Almedalen men gör även ett framträdande på Gutekällaren 8/7.

Dagen innan, 6/7 – samma dag som IFPI och SMFF har sin hetaste dag under upphovsrättsmanifestationen på Borgen – gör Tomas Andersson Wij en konsert på Metodistkyrkan. Även detta har (S)-förtecken eftersom den kristna Broderskapsrörelsen är medarrangör.

Samma kväll spelar Robert Wells i St Nikolais ruin.

Även orgeldrottningen Merit Hemingsson gör en kyrkospelning, den 7/7 i Domkyrkan.

För de mer showorienterade programinslagen står klubben Burgmeister. Programmet där under Almedalsveckan: 5/7 Markoolio, 6/7 Pernilla Wahlgren, 7/7 Charlotte Perelli, 8/7 Ola Svensson, 9/7 Linda Bengtzing, 10/7 Darin.

Lars Nylin