17 juni 2010

v.24 Oskar Linnros toppar Robyn

De fem bästsäljande artistalbumen denna vecka är svenska. Lasse Stefanz är kvar på tätplatsen medan Oskar Linnros skräller med att gå in före Robyn. De nya ettorna finns på klassiska- respektive DVD-listan.

De fem bästsäljande artistalbumen denna vecka är svenska. Lasse Stefanz är kvar på tätplatsen medan Oskar Linnros skräller med att gå in före Robyn. De nya ettorna finns på klassiska- respektive DVD-listan.

När förre Spook-medlemmen Oskar Linnros solodebuterar har hans fullängdare hyllats som en av årets intressantaste svenska titlar. Det räcker för att Vilja bli [Universal/Universal Music] ska gå in som nummer 2. Men vad mera är: Linnros toppar före en titel som faktiskt blivit ännu mer mediebevakad. Robyns Body Talk Pt 1 [Konichiwa Records/EMI] går in som nummer 3.

På en lista med fem svenska titlar i topp (Lasse Stefanz släpper inte tätplatsen) går även Jannez in starkt. Jämtlandsbandet placerar Se på oss nu [Lionheart/Universal Music] som nyhet på plats 7.

Bästa internationella nyhet är Christina Aguilera med Bionic [Sony/Sony Music] på plats 9. På plats 15 är det däremot åter nytt blågult. Teddybears ligger där med Musik ur teaterföreställningen Don Carlos [Colmbia/Sony Music].

Singellistan (som åter toppas av Eurovision-vinnaren Lena) har inga nyheter i topp. Däremot två starka klättrare. Pandora feat. Matt Hewe med You Believed [Glendisc/Music Help] rushar från 25 till 3. Yolanda Be Cool & Dcups We Speak No Americano [Catchy Tunes] klättrar nästan lika starkt, från 16 till 4.

Efter en lugn föregående vecka har samlingslistan vecka 21 en tung nyhet i form av Grillparty [Universal TV/Universal Music] på plats 3 (på totala listan är den nummer 6).

Veckans första nya etta hittas på den klassiska listan. Gustavo Dudamel – sedan häromåret dirigent för Göteborgssymfonikerna – styr Stravinskijs Våroffer [DG/Universal Music] till tätpositionen.

Även DVD-listan har en ny etta, och en stark sådan. U2:s U2 360 At The Rose Bowl [Mercury/Universal Music] star för over hälften av sålda music-DVD under perioden.

MI går från nästa vecka ned i sommarfrekvens, men vi bevakar givetvis topplistan på torsdagar!

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/