20 maj 2010

Warner/Chappell Music Scandinavia ingår förlagsavtal med First Aid Kit

Warner/Chappell Music har ingått ett förlagsavtal med First Aid Kit.
Duon, som består av systrarna Klara och Johanna Söderberg, har trots sina unga åldrar (17 och 19) redan hunnit med att sätta sitt namn på både den europeiska och amerikanska musikscenen.

Det senaste året har de gjort två europaturnéer samt två livespelningar i Marc Rileys (f.d. The Fall) radioprogram på BBC. Även deras USA-debut fick stor uppmärksamhet när de i mars uppträdde på den välkända festivalen South by South West i Austin, Texas. Hemma i Sverige blev de 2009 uppmärksammade under Manifestgalan då de vann priset som årets singer/songwriter med motiveringen ”Framtiden är deras!”

– Även om Sverige är en stor musiknation så är det är inte ofta man stöter på artister som har ”DET”. Cornelis Vreeswijk, Joakim Thåström, Jose Gonzales och Monika Zetterlund är några av de få vi kan räkna dit och nu kan även Klara och Johanna Söderberg tillhöra denna klan enligt mig, säger Sanken Sandqvist, A & R på Warner/Chappell Music.

2008 släppte First Aid Kit sin första EP, Drunken Trees på The Knifes Rabid-etikett och förväntningarna på debutalbumet var stora. ´Ingen blev besviken då The Big Black & the Blue släpptes genom Wichita Recordings (Bloc Party/ Peter, Bjorn and John) i Europa under januari (i USA släpps albumet den 25/5).

I samband med releasen har duon även knutit till sig Laura Haber på Ciulla Management (Yeah Yeah Yeahs, Marilyn Manson), bokningsbyrån The Agency Group samt Dog Day Press.

– Jag ser fram emot att följa deras karriär på nära håll och är verkligen överlycklig för att Klara och Johanna valde Warner/Chappell Music Scandinavia som sin förläggare, säger Sanken Sandqvist

I juni inleds First Aid Kits sommarturné med start i Los Angeles och avslut i New York.

Lars Nylin