1 april 2010

Topplistan vecka 13: Rolandz debuterar som etta på SverigeTopplistan

Robert Gustafssons dansband Rolandz går den här veckan rakt in i topp på den svenska albumlistan med sitt nya album Jajamen [Mariann / Warner Music] . Även veckans näst högsta nykomling – Mikael Wiehe, vars senaste album Ta det tillbaka! går in på tredje plats – kommer från Warner Music. Totalt placerar sig fem svenska nykomlingar denna veckapå albumlistans topp 10. Det totalt sett bästsäljande albumet i Sverige just nu är dock fortfarande samlingen Melodifestivalen 2010 [M&L Records / Universal Music].

De svenska nykomlingar som efter listtoppande Rolandz, förra veckans etta Salem Al Fakir Ignore This [Virgin / EMI] och Mikael Wiehe [Warner Music] lyckas slå sig in på topp 10 denna vecka är i tur och ordning Timo Räisanen The Anatomy Of Timo Räisanen [Razzia / Sony Music] (plats 5), Cookies n’Beans Beg, Borrow And Steal [Capitol / EMI] (plats 7) och Teddybears Devil's Music [Epic / Sony Music] (plats 10).

Lite längre ner på listan gör ett antal svenska artistveteraner entré med sina högsta listplaceringar på många år: Svenne Hedlund Sings Elvis In Memphis [Hep House Records / BAM] (plats 26) och Magnus Lindberg + Basse Wickman Vita Lögner + Svarta Ballader [Capitol / EMI] (plats 32).

Totalt rymmer albumlistan denna vecka 13 nykomlingar. Den starkare Melodifestivalen-dominerade singellistan endast tar ombord sju nya titlar, varav Sanna Nielsen Devotion [Lionheart / Universal] når högst med en sjuttondeplacering.

Singellistans fem högst placerade artister var alla finalister i Melodifestivalen. Ola Unstoppable (The Return Of Nathalie) [M&L Records / Universal] övertar förstaplatsen från Anna Bergendahl, vars vinnarlåt This Is My Life [Lionheart / Universal] halkar ner till fjärde plats med även Eric Saade Manboy [Roxy Recordings / Nordisk Film] och Timoteij Kom [M&L Records / Universal] före sig. På femte plats ligger Salem Al Fakir Keep On Walking [Virgin / EMI].

Melodifestivalen 2010 [M&L Records / Universal] är som sagt var veckans totalt överlägset bäst säljande album i Sverige och dominerar (med en listandel på hela 72,61 procent) samlingslistan helt. För andra veckan i rad toppar dessutom Melodifestivalen 2010 – Karaoke [M&L Records / Universal] dvd-listan.

Claes Olson

Länk:
http://www.sverigetopplistan.se