3 december 2009

091202

Balsam Boys tar avstånd från MTG-koncernens sammanblandning av ”Balsam Boys” och ”Balsam Boys”

Pressmeddelande:

Stockholm, Sverige den 1 december 2009: Balsam Boys, en ledande global plattform för produktion av text och musik, tar avstånd från stockholmsupplagan av tidningen Metros (27/11) insinuanta sammanblandning av Balsam Boys med ”Balsam Boys”, en ökänd ficktjyvsliga som för närvarande opererar i Stockholm.

”Jag är upprörd”, säger en av Balsam Boys grundare, Gustav Eurén. ”De här skurkarna visar prov på osedvanligt dålig varumärkeskännedom när de egenmäktigt använder sig av ett så pass urvattnat varumärke som vårt. Det är helt enkelt upprörande att buset snyltar på vårt låga renommé.”

Stefan Deak, en av Balsam Boys nyckelkompetenser, tycker att Metros publicering är olycklig. ”Vi har ägnat de senaste tio åren åt att arbeta på en uppföljare till debutplattan. Den här incidenten har utan tvivel stört processen allvarligt. Jag befarar att uppståndelsen kan försena arbetet med upp till två decennier. Jag vill helst inte att vi hamnar i samma negativa spiral som Brian Wilson och Axl Rose. Det skulle vara tråkigt, framför allt för fansen.”

Balsam Boys är en plattform som producerar text och musik inom genren kontemporär pop riktad till svensktalande personer över hela världen med syftet att förbättra den musikaliska standarden i Sverige överlag.
Plattformen står som avsändare för flaggskeppsprodukter som ”Här kommer sommaren”, som gav en guldskiva 1999 och Balsam Boys melodifestivalsbidrag ”Bara du och jag” från 2000. Samma år lanserades det första albumet, "De elva spåren", som sålde slut inom loppet av några veckor.

Balsam Boys har vid flera tillfällen omnämnts i media som det i särklass sämsta svenska hiphopbandet genom tiderna, vilket får sägas vara en fjäder i hatten för en popduo.

Mer information om Balsam Boys finns på plattformens officiella hemsida, http://www.balsamboys.com/, som inte uppdaterats sedan 2001.

Källa: Balsam Boys