1 december 2009

Tony Nilsson toppar upphovsmännens lista med fyra bidrag till Melodifestivalen

När de första artisterna till Melodifestivalen 2010 presenterades igår offentligjordes också vilken låt som ersätter det tidigare i höstas diskvalificerade bidraget Åt helvete för sent. Det blev Tony Nilsson/Henrik Jansson-komponerade The Saviour som kommer att sjungas av Anders Ekborg. I och med detta är Tony Nilsson totalt involverad i fyra olika bidrag, med vilket han toppar upphovsmännens lista över flest tävlingsbidrag.

Utöver Anders Ekborgs The Saviour har Tony Nilsson och Henrik Jansson även komponerat Darins tävlingsbidrag You're Out Of My Life. Dessutom är Tony Nilsson medkompositör till Doctor Doctor (Tony Nilsson / Mirja Breitholtz) och Headlines (Tony Nilsson / Peter Boström)

Utöver att Tony Nilsson personligen är den mest representerade låtskrivaren i Melodifestivalen 2010 har Peermusic Publishing – det musikförlag såväl han som Henrik Jansson är kontrakterade till – ytterligare en anledning att fira. I och med The Saviour stolteserar musikförlaget nu nämligen med inte mindre än sex tävlingsbidrag i nästa års startfält.

Claes Olson