25 november 2009

PBR Recordings-kontrakterade Apollo Drive tecknar licensavtal i USA

Det svenska skivbolaget PBR Recordings har tecknat licensavtal för rockbandet Apollo Drive med amerikanska Robbins Entertainment. Avtalet gäller hela Nordamerika, där det svenska bandets debut kommer att ske i vår.

Robbins Entertainment har sedan bolaget 1996 startades av Cory Robbins (grundare av Profile Records samt upptäckare av bl.a Run DMC) etablerats som ett av USA främsta på pop/dance-scenen. När man nu startar upp sin tidigare vilande rockdivision igen ser man svenska Apollo Drive som sin första stora satsning.

– Vi är mycket glada och nöjda med kontraktet, säger Fredrik Olsson, CEO på Razor Boy Music Publishing & Management, och Magnus Ohlson, vd för Palace Entertainment Group. Det är inte lätt att få en USA-deal i dessa dagar och i synnerhet inte för ett svenskt band.
– Hela Robbins Entertainment är oerhört laddat inför releasen i vår och ser Apollo Drive som sitt första stora band när bolagets pånyttfödda rockdivision drar igång igen.
Under året har det förts förhandlingar med flera amerikanska bolag.
– Men det var Robbins Entertainment som kom upp med den bästa dealen och hade det bästa upplägget för oss. Robbins Entertainment är ett bolag som vet hur man breakar hits och akter och som jobbar aggressivt och modernt.

Apollo Drive bildades så sent som 2007 och har idag Palace Entertainment Group i Kalmar som management samt Razor Boy Music Publishing & Management som co-management. PBR Recordings ägs av Fredrik Olsson och Anders Bagge tillsammans med Palace Entertainment Group.
För närvarande pågår arbetet med att finna rätt bolag för bandet även i Europa.
– More to come…, hälsar Fredrik Olsson.

Claes Olson