18 november 2009

Sound Pollution fokuserar på förlagsverksamhet i nya Sound Pollution Songs AB

Sound Pollution har bolagiserat sin förlagsverksamhet. All förlagsverksamhet återfinns nu i det nystartade bolaget Sound Pollution Songs AB. I musikförlagets katalog återfinns bl.a låtar av det svenska bandet Bullet.

Enligt Sound Pollutions vd Johan Hargeby är syftet att renodla och fokusera mer på den förlagsverksamheten som de senaste åren vuxit och successivt utvecklats till ett eget affärsområde som nu ska stå på egna ben.
– Med Sound Pollution har vi idag en stark position på den lokala svenska marknaden vad gäller fysisk och digital distribution, marknadsföring och promotion, konstaterar Hargeby.
– Genom åren har vi byggt upp ett nätverk och system vad gäller fysisk och digital distribution, marknadsföring och promotion även internationellt. För att även förlagsverksamheten ska kunna utvecklas och förbättras på bästa möjliga vis och få mer resurser så kommer nu all förlagsverksamhet att ske i det nya bolaget Sound Pollution Songs AB.

I musikförlagets katalog återfinns över 1 000 titlar, bl.a låtar av upphovsmännen för band som Bullet, Hellfueled, Gemini Five, Kristet Utseende och Sabaton.

Claes Olson