4 november 2009

Svenskar utmanar DJ-toppen

När DJ-branschens bibel DJ Magazine presenterar sin årliga topp 100 syns tre svenskar på topp 100. ”Det är väldigt stort att vi har tre svenskar på listan,” kommenterar Jessica Strömberg på Universal Music Publishing, förlaget som representerar samtliga tre.

Den svenske discjockey som allra mest utmanar toppnamnen på engelska DJ Magazines lista är Axel ”Axwell” Hedfors på plats 14, vilket är upp sex platser i den årliga omröstningen bland tidningens 30 000 läsare. Steve Angello hamnar på plats 20 (upp 43). Sebastian Ingrosso placerar sig som bästa nykomling på plats 25, Ingrosso agerade även på prispartyt på Ministry of Sound i London i förra veckan.

– Vi har även uppstickaren John Dahlbäck på plats 112, fortsätter en entusiastisk Strömberg.

På prispallen bland discjockeys syns som nummer 1 Armin Van Buuren följd av Tiesto och David Guetta. Berghain i Berlin valdes till bästa klubb.

Lars Nylin