27 oktober 2009

Svenska Dada Life nosar på DJ-himlen

Antalet samtida svenska DJ:s som är välbekanta för en bredare branschskara kan nog tyvärr summeras med ett namn. Eric Prydz. Men många tecken tyder på att antalet strax åtminstone kan tripplas. Efter att mest varit en egendom för den mer invigda klubbpubliken håller stockholmsduon Dada Life på att samla ihop till ett bredare genombrott, detta tre år efter de släppte sin första tolvtimmare, Big Time.

Dada Lifes nya album Just Do The Dada släpps strax i Sverige av Pope Records/Universal. Detta i fotspåren på att albumet redan licensierats av exempelvis Ministry of Sound (för Australien) och Hours (Frankrike och USA).

– Dada Life kommer även att höras i ett flertal filmer, säger Peo Nylén på duons förlag Scandinavian Songs.

I Benelux har Dada Life redan hunnit etabelar sig i bredare sammanhang I Belgien blev singeln Fun Fun en hit på mainstreamlistorna. I Holland är de indirekt just nu en jättehit eftersom de har med tre låtar på det nya albumet med trancescenens superstjärna, holländaren Tiesto. Dada Life delar därmed gracen att gästa Tiesto med namn som Nelly Furtado och medlemmar i Sigur Ros. Kaleidoscope gick i Holland in som nummer 2, topp 10 i Belgien, och som nummer 20 i England, för att bara nämna några listframgångar kring Taistos fjärde album.

Apropå att synas ihop med tunga namn så är David Guetta bara en av många stjärn-DJ:s som spelat låtar av Dada Life. En annan är, just det, Eric Prydz.

Lars Nylin