11 september 2009

Razor Boy skördar framgångar och hoppas på Musikförläggarnas Pris

De senaste månaderna har det svenska musikförlaget Razor Boy Music Publishings låtskrivare Mim och Liv Nervo skördat stora internationella framgångar med David Guetta feat Kelly Rowlands When Love Takes Over. Under sommarmånaderna har deras stora hit, tillsammans med Black Eyed Peas I Gotta Feeling och Pitbulls I Know You Want Me, tillhört de tre populäraste singlarna i världen.
– Vi är mycket glada och nöjda med att vi kontrakterade de australiensiska systrarna Mim och Liv Nervo till Razor Boy för hela världen, konstaterar förlagets grundare och vd Fredrik Olsson VD förnöjt.

Förutom tredjeplatsen på World Singles Chart har When Love Takes Over toppat försäljningslistorna i ett flertal länder, samt även toppat Europa Airplay-listan såväl som en rad nationella airplay-listor. Singeln har totalt sålts i ett par miljoner fysiska exemplar och downloads och kvalificerats för guld i flera länder.
På David Guettas nu aktuella album One Love [Virgin / EMI] har Mim och Liv Nervo utöver When Love Takes Over skrivit ytterligare tre låtar. Albumet är just nu ett av de mest säljande i världen och ligger sexa på World Albums Chart. De australiensiska systrarna tillhör just nu de mest efterfrågade låtskrivarna i världen och arbetar för närvarande tillsammans på flera stora projekt i USA och England.

Fredrik Olsson menar att det är synd att enbart låtskrivare som är svenska medborgare kan nomineras till SMFF:s Musikförläggarnas Pris.
– Jag tycker det är synd att inte även svenska förlag som oss, som har utländska låtskrivare kontrakterade, inte kan komma ifråga. Men det kanske blir ändring på denna regel snart? Det är ju ändå de svenska musikförlagens pris.

Razor Boy har den här veckan en hit med den brittiska tjejduon Booty Luvs Say It [Ministry Of Sound / Hed Kandi] som går in på plats 16 på UK Singles Chart. Låten, som är skriven av den Razor Boy-kontrakterade svenske låtskrivaren Didrik Thott, är listad på Radio 1:s A-lista och klättrar på flera andra airplay-listor i England. Didrik Thott har dessutom skrivit Ameerahs The Sound Of Missing You [Robbins Ent] som just klättrar på Billboards Dance Airplay och den här veckan ligger på plats 7, markerad med en ”bullet”.

Claes Olson