7 augusti 2009

Topplistan v.32: Scotts in som etta, U2 klättrar

Många tyckte att U2 gjorde två starka spelningar i Göteborg nyligen. Det märks på veckans albumlista. Ännu fler har längtat efter Scotts nya album och och tar detta direkt in på första plats.

Många tyckte att U2 gjorde två starka spelningar i Göteborg nyligen. Det märks på veckans albumlista. Ännu fler har längtat efter Scotts nya album och och tar detta direkt in på första plats.

I januari i år topppade Scotts På vårt sätt albumlistan. Bandets nya album Längtan [Mariann/Warner Music] startar lika starkt. Lidköpingsgänget går direkt in på första platsen och petar ner Gasolin till den andra.

I övrigt är det fortsatt lugnt på albumlistan. Det mest intressanta händer kring två listveteraner. U2 var nyligen här för två succéspelningar på Ullevi i Göteborg. Det gör avtryck på listan. Irländarnas senaste album No Line On The Horizon [Mercury/Universal] klättrar från 19 till plats fem. Samtidigt gör samlingen U2 18 singles [samma bolag] ett jättekliv från 59 till 20.

Även kring Michael Jacksons katalog har det hänt saker. King of Pop har nu hela sju samlingar på topp 60, varav fyra på topp 20.

Singellistan toppas fortfarande av årets sommarhit, brasilianska Cidinho & Doca med Rap Das Armas [Kontor/Warner Music]. Men denna veckan gör en stark nykomling entré som nummer åtta: David Guetta feat. Akon med Sexy Bitch [EMI Music France/EMI]. En intressant klättring gör Kings of Leon som tar Use Somebody [RCA/Sony] från plats 21 till 14.

I övrigt att notera på veckans listor: Michael Jackson går in på DVD-listans plats åtta med Never Surrender [Sound Pollution] samtidigt som TImo Räisänen i fotspåren på hans medverkan i allsången på Skansen går in som nummer fyra på Midpricelistan med …And Then Was Timo [Razzia/Bonnier Amigo].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/