24 juni 2009

Webbfirman Mubito i konkurs

Svenska artister utan hemsidor

MI rappporterade i början av april om svåra kreditproblem för webbfirman Mubito – som under senare år stått bakom hemsidor och webbförsäljning för ett antal ledande svenska artister. Nu har problemen eskalerat till konkurs och artister som Marit Bergman, Amanda Jensen, Charlotte Pirelli och Titiyo saknar just nu hemsidor.

Många av artisterna har utöver den traditionella hemsidan även haft merchandise-försäljning via Malmöbaserade Mubito. Totalt är Mubito skyldiga sina fordringsägare 1,5 miljoner kronor. Till Aftonbladet säger konkursförvaltaren Hans Svedberg:

– Utsikterna att få tillbaka pengarna är noll.

Lars Nylin

MI om Mubito-krisen tidigare i år:

http://www.musikindustrin.se/artikel/697/Mubito_i_konkurs___men_artistsajterna_fortsatter_fungera.html