23 juni 2009

Platina till Sahara Hotnights

Sahara Hotnights album What If Leaving Is A Loving Thing [Universal Music], som släpptes våren 2007, har sålts i över 40 000 exemplar och passerat gränsen för platina.

Vid Universal Musics platinaskiveutdelningen representerades skivbolaget av Peo Berghagen och Niklas Rune, samt bolagets dåvarande A&R manager Anders Johansson (som idag driver bolaget Albot & Albot). Dessutom fanns förstås även bandets manager Hansi Friberg och Markus Wiking (Live Nation) på plats för att fira bandet.
På lördag medverkar Sahara Hotnights i SVT:s Sommarkrysset och nästa helg inleder bandet sin turnésommar med spelningar på sju festivaler i juli: 3/7 Stadsfesten, Skellefteå, 4/7 Töreboda (Törebodafestivalen), 11/7 Hultsfredsfestivalen, 24/7 HojRock i Västervik, 30/7 Storsjöyran (Östersund) och 31/7 Putte i Parken (Karlskoga).

Claes Olson