10 juni 2009

35 500 biljetter sålda till Peace & Love

Idag offentligjorde arrangörerna av Peace & Love i Borlänge att man nu har sålt 35 500 biljetter till årets festival 22-27 juni. De senaste åren har man haft tillstånd för 25 000 besökare och förra året sålde man ut Efter att inför årets festival ha utökat festivalområdet har man i år utökat kapaciteten med cirka 10 000 besökare.

Redan i mitten av maj meddelade Peace & Love att man sålt 25 000 biljetter, dvs lika många som totalt såldes i fjol. Nu finns endast ett hundratal festivalpass och ett fåtal endagsbiljetter kvar.

Brittiska Babyshambles, med frontmannen Peter Doherty (f.d. The Libertines), har idag tillkommit som den första av tio överraskningar i programmet som kommer att meddelas fram tills festivalen startar. Babyshambles har tidigare ställt in en spelning på festivalen och nu vill Peace & Love åter ge chansen för besökarna att se bandet, som tillhör de mest önskade. Samtidigt med Babyshambles har man även tillkännagivit följande nya "bonusakter": Melody Club, Molotov Jive, Hajen, The Southern Hostiles, John Lindberg Trio, The Aftermath (IRL), Dorlene Love, Sonic Ritual, Love Boat (IT), Tim Healey (UK), Anders Ilar, Audiostalkers, Hertz, Martin Moral, Micke K, P Bröderman, Psilodump och Spektakulära System.

Claes Olson