14 april 2009

Topplistan vecka 15: Kent åter etta

Veckans raket på albumlistan är en gammal bekant. Kents karriärbox Box 1991-2008 [Sony Music] har kampanjats via CDON – 99 kr styck – och återvänder nu till den topplats som boxen nådde när den släpptes vecka 45 förra året.

Veckans raket bland "riktiga" nykomlingar är Miss Li. Borlängesångerskan med det flitiga utgivningsschemat får se sitt nya album Dancing The Whole Way Home [National/Bonnier Amigo] göra entré på plats 8. Steget under hamnar BWO med färska Big Science [Bonnier Amigo]. Topp 20 når även Blekinges ledande rocktrubadur Caj Karlsson, hans album Tillsammans med dig [Warner Music] går in på plats 15. En bit längre ner startar Candlemass [Nuclear Blast/Warner Music] med en 33:e plats och El Perro Del Mar [Licking Fingers] med en 37:e för sina respektive nya plattor.

Veckans klättrare bland redan etablerade album är Veronica Maggio vars Och Vinnaren är [Universal] går från plats 26 till 14 efter 50 veckor på listan.

På singellistan är Måns Zelmerlöws klättring från åtta till två med Hope and Glory [Warner] det som står ut i toppskiktet. Black Eyed Peas är bästa nykomling på plats 20 med Boom Boom [Universal]. På plats 24 går Milow in med Ayo Technology [Family Tree/Bonnier Amigo] och på 27:e gör Johan Palm entré med Emma-Lee [Sony Music].

All information finns som vanligt på:
www.sverigetopplistan.se
Lars Nylin

Länk:
SverigeTopplistan

Veckans raket på albumlistan är en gammal bekant. Kents karriärbox Box 1991-2008 [Sony Music] har kampanjats via CDON – 99 kr styck – och återvänder nu till den topplats som boxen nådde när den släpptes vecka 45 förra året.

Veckans raket bland "riktiga" nykomlingar är Miss Li. Borlängesångerskan med det flitiga utgivningsschemat får se sitt nya album Dancing The Whole Way Home [National/Bonnier Amigo] göra entré på plats 8. Steget under hamnar BWO med färska Big Science [Bonnier Amigo]. Topp 20 når även Blekinges ledande rocktrubadur Caj Karlsson, hans album Tillsammans med dig [Warner Music] går in på plats 15. En bit längre ner startar Candlemass [Nuclear Blast/Warner Music] med en 33:e plats och El Perro Del Mar [Licking Fingers] med en 37:e för sina respektive nya plattor.

Veckans klättrare bland redan etablerade album är Veronica Maggio vars Och Vinnaren är [Universal] går från plats 26 till 14 efter 50 veckor på listan.

På singellistan är Måns Zelmerlöws klättring från åtta till två med Hope and Glory [Warner] det som står ut i toppskiktet. Black Eyed Peas är bästa nykomling på plats 20 med Boom Boom [Universal]. På plats 24 går Milow in med Ayo Technology [Family Tree/Bonnier Amigo] och på 27:e gör Johan Palm entré med Emma-Lee [Sony Music].

All information finns som vanligt på:
www.sverigetopplistan.se
Lars Nylin

Länk:
SverigeTopplistan

Musikindustrin tog påskledigt innan förra veckans topplistor blev officiella. Därför kommer kommentarerna för vecka 15 lite i efterhand och i kortare format än vanligt. På fredag är vi tillbaka vid rutinerna igen.