3 april 2009

Topplistan v14: Nio nykomlingar på topp 20

Det är nykomlingarnas vecka på den svenska albumlistan – inte mindre än nio nysläppta skivor tillhör landets 20 mest sålda album. Caroline af Ugglas ”Så gör jag det igen” [Siloton/Universal] ligger under sin andra vecka på listan kvar i topp, medan E.M.D. A State Of Mind – Deluxe [Ariola/Sony Music] avancerar från tredje till andra plats. Därmed petas Larz Kristerz Hem till dig [Columbia/Sony Music] ner en placering och ligger numera på tredje plats.

På fjärde plats ligger veckans högst placerade nykomling. Det handlar om Måns Zelmerlöw MZW [Warner].

De övriga nykomlingarna placerar sig enligt följande:
Plats 7: Bob Hund Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk [Sousafon/Border].
Plats 9: Celine Dion My Love – Ultimate Essential Collection [Columbia/Sony Music]
Plats 11: Shirley Clamp För den som älskar… En samling [Lionheart Records/Universal].
Plats 12: Pet Shop Boys Yes [Parlophone/EMI].
Plats 16: Maia Hirasawa GBGVSSTHLM [Razzia/Bonnier Amigo].
Plats 17: Raubtier Det finns bara krig [BD Music/Universal].
Plats 18: Anna Järvinen Man var bland molnen [Häpna/Playground].
Plats 20: Marit Bergman The Tear Collector [RCA/Sony Music].

Noterbart är att Duffy Rockferry [Polydor/Universal] gör ett jättekliv uppåt under sin 48:e vecka på listan och avancerar från plats 53 till plats 14.

Singellistan domineras fortfarande av låtarna från Melodifestivalen. Pausunderhållningen P-bros feat. Dj Trexx & Olga Pratilova Tingaliin [Grotesco Global Media Group/Nordisk Film] toppar listan för andra veckan på raken, E.M.D. Baby Goodbye [Ariola/Sony Music] avancerar från tredje till andra plats och Sarah Dawn Finer Moving On [Roxy Recordings/Nordisk Film] går från nionde till tredje plats.

Veckans högst placerade nykomling på singellistan är Sheri Hit And Run [Mamia Records/Universal].

På listan över samlingsalbum ligger Melodifestivalen 2009 [M&L/Warner] ohotat kvar i topp. Skivan har under den gånga veckan sålt mer än nio gånger så många exemplar som tvåan på listan – Motown 50 – Yesterday-Today-Forever [Universal] – och är även den skiva som totalt sett sålt mest i Sverige den här veckan.

På listan över sålda DVD-skivor är Ulf Lundell Club Zebra – Live Johanneshovs Isstadion 2002 [Rockhead/EMI] fortfarande i topp. Men på andra plats dyker nykomlingen ABBA Musikrecension 1973-1982 [Classic Rock/Showtime] upp.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Det är nykomlingarnas vecka på den svenska albumlistan – inte mindre än nio nysläppta skivor tillhör landets 20 mest sålda album. Caroline af Ugglas ”Så gör jag det igen” [Siloton/Universal] ligger under sin andra vecka på listan kvar i topp, medan E.M.D. A State Of Mind – Deluxe [Ariola/Sony Music] avancerar från tredje till andra plats. Därmed petas Larz Kristerz Hem till dig [Columbia/Sony Music] ner en placering och ligger numera på tredje plats.

På fjärde plats ligger veckans högst placerade nykomling. Det handlar om Måns Zelmerlöw MZW [Warner].

De övriga nykomlingarna placerar sig enligt följande:
Plats 7: Bob Hund Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk [Sousafon/Border].
Plats 9: Celine Dion My Love – Ultimate Essential Collection [Columbia/Sony Music]
Plats 11: Shirley Clamp För den som älskar… En samling [Lionheart Records/Universal].
Plats 12: Pet Shop Boys Yes [Parlophone/EMI].
Plats 16: Maia Hirasawa GBGVSSTHLM [Razzia/Bonnier Amigo].
Plats 17: Raubtier Det finns bara krig [BD Music/Universal].
Plats 18: Anna Järvinen Man var bland molnen [Häpna/Playground].
Plats 20: Marit Bergman The Tear Collector [RCA/Sony Music].

Noterbart är att Duffy Rockferry [Polydor/Universal] gör ett jättekliv uppåt under sin 48:e vecka på listan och avancerar från plats 53 till plats 14.

Singellistan domineras fortfarande av låtarna från Melodifestivalen. Pausunderhållningen P-bros feat. Dj Trexx & Olga Pratilova Tingaliin [Grotesco Global Media Group/Nordisk Film] toppar listan för andra veckan på raken, E.M.D. Baby Goodbye [Ariola/Sony Music] avancerar från tredje till andra plats och Sarah Dawn Finer Moving On [Roxy Recordings/Nordisk Film] går från nionde till tredje plats.

Veckans högst placerade nykomling på singellistan är Sheri Hit And Run [Mamia Records/Universal].

På listan över samlingsalbum ligger Melodifestivalen 2009 [M&L/Warner] ohotat kvar i topp. Skivan har under den gånga veckan sålt mer än nio gånger så många exemplar som tvåan på listan – Motown 50 – Yesterday-Today-Forever [Universal] – och är även den skiva som totalt sett sålt mest i Sverige den här veckan.

På listan över sålda DVD-skivor är Ulf Lundell Club Zebra – Live Johanneshovs Isstadion 2002 [Rockhead/EMI] fortfarande i topp. Men på andra plats dyker nykomlingen ABBA Musikrecension 1973-1982 [Classic Rock/Showtime] upp.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Måns Zelmerlöv, bob hund, Celine Dion, Shirley Clamp, Pet Shop Boys, Maia Hirasawa, Raubtier, Anna Järvinen och Marit Bergman går alla in som nykomlingar på den svenska albumlistans topp 20 den här veckan. Men i topp ligger fortfarande Caroline af Ugglas Så gör jag det igen [Siloton/Universal], tätt följd av E.M.D. A State Of Mind – Deluxe [Ariola/Sony Music] som klättrar en placering den här veckan.