1 april 2009

Plácido Domingo intervjuas i Mitt i musiken

Nyligen erhöll han det första Birgit Nilsson-priset – världens största musikpris i sitt slag. I dag sänder SR:s Mitt i musiken en exklusiv intervju med Plácido Domingo. Det är Britta Svanholm Maniette som träffat världstenoren.

Den 20 februari avslöjades vem som fick det första Birgit Nilsson-priset. Pristagaren blev Plácido Domingo. Det var Birgit Nilsson själv som hade utsett honom till vinnare av det nyinstiftade priset.

I intervjun med Sveriges Radio talar Plácido Domingo bland annat om Birgit Nilsson och vad han ska göra med den rekordstora prissumman.

– Det är den största överraskningen i mitt liv, det är otroligt! Det är underbart att det här priset kommer från en människa jag beundrar så mycket. Jag älskar henne: hennes karaktär, sinnelag och hennes sinne för humor, berättar Plácido Domingo för Mitt i musikens reporter.
Håkan Durmér

Sändningstider
Reportaget med Plácido Domingo sänds i Mitt i musikens veckomagasin
P2 fredag 3 april kl. 12.30, repris P2 lördag kl. 17.00.

En kortare version sänds i Mitt i musiken
P1 onsdag 1 april kl.14.50, repris P2 kl.18.03 och P1 kl. 21.35