27 mars 2009

Gratiskonsert för Earth Hour i Stockholm – A Camp och andra uppmärksammar miljömanifestationen

Empire State Building, Eifeltornet, pyramiderna i Giza. Över hela världen slocknar kända ljuspunkter lördag kväll klockan 20.30. I Sverige uppmärksammas miljömanifestationen Earth Hour bland andra med en gratiskonsert på Skansen i Stockholm. A Camp, Stefan Sundström och Sarah Dawn Finer är några av artisterna.

Många platser i Sverige slocknar helt under den en timme långa miljömanifestationen som har världsnaturfonden WWF som initiativtagare. Platser som Scandinavium i Götreborg, Vasaloppsmålet i Mora och de flesta större byggnaderna i Stockholm. Även vid Solliden på Skansen kommer det att vara mörkt, i stället står ett antal artister för ljuset.

A Camp, Stefan Sundström, E.M.D., Sarah Dawn Finer, Sugarplum Fairy och Anna-Maria Espinosa är några som framträder på en gratiskonsert som inleds 19.15 och slutar samtidigt som den svarta timmen är över 21.30. Bakom Earth Hour Show står utöver WWF också MTG Radio, Peace & Love-festivalen och Skansen.
Lars Nylin