20 mars 2009

Topplistan v12: Thåström går in som etta

Redan under första veckan i handeln sålde Thåström Kärlek är för dom [Universal] tillräckligt för att passera nivån för guld – det vill säga mer än 20 000 exemplar. Det räckte för att gå rakt in på den svenska albumlistans första plats. Därmed backar Larz Kristerz Hem till dig [Columbia/Sony Music] en placering, efter att ha toppat listan under sina tre tidigare veckor på listan. Även U2 No Line On The Horizon [Mercury/Universal] tappar en placering och ligger nu trea, medan Sofia Karlsson Söder om kärleken [Playground] ligger kvar på fjärde plats under sin andra vecka på listan.

Förra veckans Melodifestivalfinal märks även på albumlistan – Alcazar Disco Defenders [Love No Limit Recordings/Universal] är veckans hösta nykomling på plats sex och H.E.A.T Heat (Bonus Spår) [Stormvox/Playground] gör en jätteklättring från plats 35 till elfte plats.

Veckans näst högst placerade nykomling är Kelly Clarkson All I Ever Wanted [RCA/Sony Music].

På singellistan kan ingen mäta sig med årets melodifestivalbidrag. E.M.D Baby Goodbye [Ariola/Sony Music] ligger etta för andra veckan på raken, medan Caroline af Ugglas Snälla Snälla [Siliton/Universal] klättrar från femte till andra plats. 21 av landets 25 bäst säljande singlar den här veckan är hämtade från årets Melodifestival och samtliga låtar på listans 14 översta placeringar är melofidfestivalbidrag. Både H.E.A.T 1000 Miles [Stormvox/Playground] (från plats sju till plats tre) och den otippade vinnaren Malena Ernman La Voix [Roxy Recordings/Nordisk Film] (från plats tio till fjärde plats) avancerar på listan, medan Måns Zelmerlöw Hope And Glory [M&L/Warner]. Veckans bäst säljande singel, som inte varit med i Melodifestivalen, är Flo Rida Feat. Key$ha Right Round [Atlantic/Warner]. I USA har låten slagit downloadrekrod, men i Sverige får den nöja sig med att vandra från plats 19 till plats 14.

På listan över samlingsskivor händer det inte mycket den här veckan – Melodifestivalen 2009 [M&L/Warner] ligger kvar i topp, medan Absolute Disco [Eva Records/Universal] ligger kvar på andra plats. Då är veckans midpricelista desto mer intressant.

På platserna 1-8 går åtta olika ABBA-skivor in. Den som säljer bäst är Arrival [Polar/Universal]. Så trots framgångarna i julas med den stora ABBA-boxen finns det fortfarande ett stort sug efter att köpa ABBA:s album som separata utgåvor. På nionde plats ligger Caroline Af Ugglas Joplin på svenska [V2 Records/Bonnier] och det ska bli mycket spännande att se hur hennes nysläppta Så gör jag det igen [Siliton/Universal] klarar sig på nästa veckas lista.

På dvd-listan ligger Ulf Lundell Club Zebra – Live Johanneshovs Isstadion 2002 [Rockhead/EMI] kvar i topp, medan Pain Of Salvation On The Two Deaths Of… [Inside Out/Border] går direkt in på andra plats och Nightwish Made In Hong Kong (And In Various Other Places) [Nuclear Blast/Warner] gör entré på tredje plats.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Redan under första veckan i handeln sålde Thåström Kärlek är för dom [Universal] tillräckligt för att passera nivån för guld – det vill säga mer än 20 000 exemplar. Det räckte för att gå rakt in på den svenska albumlistans första plats. Därmed backar Larz Kristerz Hem till dig [Columbia/Sony Music] en placering, efter att ha toppat listan under sina tre tidigare veckor på listan. Även U2 No Line On The Horizon [Mercury/Universal] tappar en placering och ligger nu trea, medan Sofia Karlsson Söder om kärleken [Playground] ligger kvar på fjärde plats under sin andra vecka på listan.

Förra veckans Melodifestivalfinal märks även på albumlistan – Alcazar Disco Defenders [Love No Limit Recordings/Universal] är veckans hösta nykomling på plats sex och H.E.A.T Heat (Bonus Spår) [Stormvox/Playground] gör en jätteklättring från plats 35 till elfte plats.

Veckans näst högst placerade nykomling är Kelly Clarkson All I Ever Wanted [RCA/Sony Music].

På singellistan kan ingen mäta sig med årets melodifestivalbidrag. E.M.D Baby Goodbye [Ariola/Sony Music] ligger etta för andra veckan på raken, medan Caroline af Ugglas Snälla Snälla [Siliton/Universal] klättrar från femte till andra plats. 21 av landets 25 bäst säljande singlar den här veckan är hämtade från årets Melodifestival och samtliga låtar på listans 14 översta placeringar är melofidfestivalbidrag. Både H.E.A.T 1000 Miles [Stormvox/Playground] (från plats sju till plats tre) och den otippade vinnaren Malena Ernman La Voix [Roxy Recordings/Nordisk Film] (från plats tio till fjärde plats) avancerar på listan, medan Måns Zelmerlöw Hope And Glory [M&L/Warner]. Veckans bäst säljande singel, som inte varit med i Melodifestivalen, är Flo Rida Feat. Key$ha Right Round [Atlantic/Warner]. I USA har låten slagit downloadrekrod, men i Sverige får den nöja sig med att vandra från plats 19 till plats 14.

På listan över samlingsskivor händer det inte mycket den här veckan – Melodifestivalen 2009 [M&L/Warner] ligger kvar i topp, medan Absolute Disco [Eva Records/Universal] ligger kvar på andra plats. Då är veckans midpricelista desto mer intressant.

På platserna 1-8 går åtta olika ABBA-skivor in. Den som säljer bäst är Arrival [Polar/Universal]. Så trots framgångarna i julas med den stora ABBA-boxen finns det fortfarande ett stort sug efter att köpa ABBA:s album som separata utgåvor. På nionde plats ligger Caroline Af Ugglas Joplin på svenska [V2 Records/Bonnier] och det ska bli mycket spännande att se hur hennes nysläppta Så gör jag det igen [Siliton/Universal] klarar sig på nästa veckas lista.

På dvd-listan ligger Ulf Lundell Club Zebra – Live Johanneshovs Isstadion 2002 [Rockhead/EMI] kvar i topp, medan Pain Of Salvation On The Two Deaths Of… [Inside Out/Border] går direkt in på andra plats och Nightwish Made In Hong Kong (And In Various Other Places) [Nuclear Blast/Warner] gör entré på tredje plats.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

24 november 2005 petade Thåström ner Madonna från toppen av albumlistan med Skebokvarnsv 205 [Universal] och gick direkt in som etta. 20 mars 2009 gör han om bedriften med Kärlek är för dom [Universal], men den här gången är det Larz Kristerz som Thåström petar ner från toppen.