18 mars 2009

Realtoneslistan v12: Caroline af Ugglas tvåa även här

I lördags vann hon Melodifestivalen. Men på realtoneslistan går Malena ErnmanLa Voix [Roxy Recordings/Nordisk Film] in först på plats 19. På en lista som domineras av melodifestivalbidragen ligger E.M.D. Baby Goodbye [Ariola/Sony Music] etta för andra veckan i rad, medan Caroline af Ugglas Snälla Snälla [Siliton/Universal] gör ett jättekliv från plats åtta till andra plats.

Att realtoneslistan fortsätter att domineras av bidragen från årets Melodifestival är inte direkt förvånande. Av veckans 20 bästa säljande realtones återfinns endast fem stycken som inte var med i någon av årets deltävlingar. Högst bland dessa ligger Larz Kristerz Carina [Columbia/Sony Music], som tappar en placering till tredje plats, samt långköraren Lady Gaga Poker Face [Interscope/Universal], som tappar två placeringar och numera återfinns på femte plats.

Det tredje högst placerade bidraget från Melodifestivalen är även veckans högst placerade nykomling. Då handlar det om H.E.A.T 1000 Miles [Stormvox/Playground], som går rakt in som femma. Veckans näst bästa nykomling är även den hämtad från Melodifestivalen, fast det rör sig inte om något av de tävlande bidragen. Pausunderhållningen Tingeling Feat. Pihlman Tingeling [Roxy Recordings/Nordisk Film] gör entré på plats tio.

Av de övriga två nykomlingarna är det noterbart att sextonde platsens Emilia You’re My World [M&L/Warner] går in på listan tre placeringar över årets Melodifestivalvinnare Malena Ernman La Voix [Roxy Recordings/Nordisk Film], som alltså gör sin entré på en något blygsam plats 19.
Håkan Durmér