13 mars 2009

Topplistan v11: Tre svenska artister rakt in på topp fem

U2 gick ju in direkt som tvåa förra veckan med No Line On The Horizon [Mercury/Universal]. Den här veckan passerar albumet gränsen för platina (40 000 ex). Men det spelar ingen roll. Skivan passerar ändå inte Larz Kristerz Hem Till Dig [Columbia/Sony Music], som ligger kvar på första plats med tämligen bred marginal.

Förra veckans bästa svenska nykomlingar – Sahara Hotnights Sparks [Universal], Jenny Wilson Hardships! [Gold Medal/Playground] samt CC & Lee Gåva Till Dig Lionheart Records / Universal – backar alla flera placeringarden här veckan. Ändå utgörs även denna veckas topp 20 av inte mindre än 17 stycken album från svenska artister.

SVT:s dokumentär om Olle Ljungström samt lanseringen av Sju. märks även av på midpricelistan, där Ljungström den här veckan går in direkt som etta med Bäst [Metronome/Warner].

Singellistans topplaceringar innehas av bidragen från Melodifestivalen. Som en förvarning inför veckans final klättar E.M.D. Baby Goodbye [Ariola/Sony Music] från en tredje till första plats. Närmast följs trion av Alcazar Stay The Night [Love No Limit Recordings/Universal] (från plats 33 till andra plats), Måns Zelmerlöw Hope And Glory [M&L/Warner] (från plats 22 till tredje plats) samt Agnes Love Love Love [Roxy Recordings/Nordisk Film] (från plats 28 till fjärde plats). Caroline Af Ugglas Snälla Snälla [Siliton/Universal] är veckans högst placerade nykomling på femte plats. Samtliga landets tolv bäst säljande singlar är hämtade från årets Melodifestival.

Melodifestivalen toppar även listan över samlingsskivor. Melodifestivalen 2009 [M&L/Warner] går direkt in på första plats, medan en annan nykomling – Absolute Disco [Eva Records/Universal] – går in på andra plats. Även på fjärde plats återfinns en nykomling. Då handlar det om NRJ Hit Music Only! 2009 [Eva Records/Sony Music].

På dvd-listan ligger Ulf Lundell Club Zebra – Live Johanneshovs Isstadion 2002 [Rockhead/EMI] kvar i topp.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

U2 gick ju in direkt som tvåa förra veckan med No Line On The Horizon [Mercury/Universal]. Den här veckan passerar albumet gränsen för platina (40 000 ex). Men det spelar ingen roll. Skivan passerar ändå inte Larz Kristerz Hem Till Dig [Columbia/Sony Music], som ligger kvar på första plats med tämligen bred marginal.

Förra veckans bästa svenska nykomlingar – Sahara Hotnights Sparks [Universal], Jenny Wilson Hardships! [Gold Medal/Playground] samt CC & Lee Gåva Till Dig Lionheart Records / Universal – backar alla flera placeringarden här veckan. Ändå utgörs även denna veckas topp 20 av inte mindre än 17 stycken album från svenska artister.

SVT:s dokumentär om Olle Ljungström samt lanseringen av Sju. märks även av på midpricelistan, där Ljungström den här veckan går in direkt som etta med Bäst [Metronome/Warner].

Singellistans topplaceringar innehas av bidragen från Melodifestivalen. Som en förvarning inför veckans final klättar E.M.D. Baby Goodbye [Ariola/Sony Music] från en tredje till första plats. Närmast följs trion av Alcazar Stay The Night [Love No Limit Recordings/Universal] (från plats 33 till andra plats), Måns Zelmerlöw Hope And Glory [M&L/Warner] (från plats 22 till tredje plats) samt Agnes Love Love Love [Roxy Recordings/Nordisk Film] (från plats 28 till fjärde plats). Caroline Af Ugglas Snälla Snälla [Siliton/Universal] är veckans högst placerade nykomling på femte plats. Samtliga landets tolv bäst säljande singlar är hämtade från årets Melodifestival.

Melodifestivalen toppar även listan över samlingsskivor. Melodifestivalen 2009 [M&L/Warner] går direkt in på första plats, medan en annan nykomling – Absolute Disco [Eva Records/Universal] – går in på andra plats. Även på fjärde plats återfinns en nykomling. Då handlar det om NRJ Hit Music Only! 2009 [Eva Records/Sony Music].

På dvd-listan ligger Ulf Lundell Club Zebra – Live Johanneshovs Isstadion 2002 [Rockhead/EMI] kvar i topp.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Tre svenska album går in som nykomlingar på albumlistans fem översta placeringar. Det handlar om Kevin Borg The Beginning [Ariola/Sony Music] plats tre, Sofia Karlsson Söder Om Kärleken [Playground] plats fyra och Olle Ljungström Sju. [Warner Sweden] plats fem. Men längst upp i toppen är det oförändrat.