27 februari 2009

Topplistan v9: 17 svenska titlar på topp 20!

Larz Kristerz Hem Till Dig [Columbia/Sony Music], som uppnådde platinastatus (över 50 000 sålda exemplar) redan på förhandsbeställningar, är helt ohotad på albumlistan den här veckan. Även tvåan är en svensk skiva som är nykomling på listan – Hammerfall No Sacrifice, No Victory [Nuclear Blast / Warner]. Bägge dessa skivor hamnar för Bruce Springsteen, som efter fyra veckor som etta på listan nu alltså får nöja sig med en tredje plats.

Även bortanför de tre pallplatserna finns det en rad svenska nykomlingar på albumlistan. Perssons Pack Öster Om Heden [Hi Fidelity/EMI] på plats fem, Mikael Wiehe Sånger Från En Inställd Skilsmässa [Warner] på plats elva och Kim Kim [Made In Sweden Meriola/Nordisk Film] på plats 14, Janet Leon Janet [Made In Sweden Meriola/Nordisk Film] på plats 15, Dundertåget Skaffa Ny Frisyr [Razzia/Bonnier Amigo] på plats 16 är alla nykomlingar på listan.

Veckans två stora klättrare är också svenska skivor. Det handlar om Talang 2007-vinnarna Zillah & Totte Det Låter Apa [Z&T/Sony Music] (från plats 39 till plats sju) och Frida Hyvönen Silence Is Wild [Licking Fingers/Playground] (från plats 44 till plats 20).

17 av landets 20 bäst säljande skivor den här veckan är gjorda av svenska artister!

På singellistan ligger Lady Gaga Poker Face [Interscope/Universal] kvar i topp, medan Kelly Clarkson My Life Would Suck Without You [RCA/Sony Music] fortsätter att klättra och den här veckan går från plats sex till en andra plats. Men veckans stora klättrare är Shirley Clamp Med Hjärtat Fyllt Av Ljus [M&L/Warner] (från plats 25 till tredje plats) och Larz Kristerz Carina [Columbia/Sony Music] (från plats 22 till plats sex).

Veckans högst placerade nykomling på singellistan hittar vi först på plats 15. Det handlar om Idol-vinnaren Kevin Borgs andra singel Street Lights [Columbia/Sony Music].

På listan över sålda samlingsskivor petar Rix FM – Bäst Musik Just Nu! 2009 [Eva Records/Universal] ner Absolute Love Songs [Eva Records/EMI] en placering och är därmed återigen etta på listan. Förra veckans nykomling Våra Mest Älskade Psalmer [Talking Music/Bonnier Amigo] ligger kvar på tredje plats. Listan saknar helt nykomlingar den här veckan.

Lars Winnerbäck Solen i Ögonen – En film om Lars Winnerbäck [Universal] ligger kvar i topp på dvd-listan. Dessutom innehar Lars Winnerbäck samtliga tre topplaceringar på veckans midpricelista.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Larz Kristerz Hem Till Dig [Columbia/Sony Music], som uppnådde platinastatus (över 50 000 sålda exemplar) redan på förhandsbeställningar, är helt ohotad på albumlistan den här veckan. Även tvåan är en svensk skiva som är nykomling på listan – Hammerfall No Sacrifice, No Victory [Nuclear Blast / Warner]. Bägge dessa skivor hamnar för Bruce Springsteen, som efter fyra veckor som etta på listan nu alltså får nöja sig med en tredje plats.

Även bortanför de tre pallplatserna finns det en rad svenska nykomlingar på albumlistan. Perssons Pack Öster Om Heden [Hi Fidelity/EMI] på plats fem, Mikael Wiehe Sånger Från En Inställd Skilsmässa [Warner] på plats elva och Kim Kim [Made In Sweden Meriola/Nordisk Film] på plats 14, Janet Leon Janet [Made In Sweden Meriola/Nordisk Film] på plats 15, Dundertåget Skaffa Ny Frisyr [Razzia/Bonnier Amigo] på plats 16 är alla nykomlingar på listan.

Veckans två stora klättrare är också svenska skivor. Det handlar om Talang 2007-vinnarna Zillah & Totte Det Låter Apa [Z&T/Sony Music] (från plats 39 till plats sju) och Frida Hyvönen Silence Is Wild [Licking Fingers/Playground] (från plats 44 till plats 20).

17 av landets 20 bäst säljande skivor den här veckan är gjorda av svenska artister!

På singellistan ligger Lady Gaga Poker Face [Interscope/Universal] kvar i topp, medan Kelly Clarkson My Life Would Suck Without You [RCA/Sony Music] fortsätter att klättra och den här veckan går från plats sex till en andra plats. Men veckans stora klättrare är Shirley Clamp Med Hjärtat Fyllt Av Ljus [M&L/Warner] (från plats 25 till tredje plats) och Larz Kristerz Carina [Columbia/Sony Music] (från plats 22 till plats sex).

Veckans högst placerade nykomling på singellistan hittar vi först på plats 15. Det handlar om Idol-vinnaren Kevin Borgs andra singel Street Lights [Columbia/Sony Music].

På listan över sålda samlingsskivor petar Rix FM – Bäst Musik Just Nu! 2009 [Eva Records/Universal] ner Absolute Love Songs [Eva Records/EMI] en placering och är därmed återigen etta på listan. Förra veckans nykomling Våra Mest Älskade Psalmer [Talking Music/Bonnier Amigo] ligger kvar på tredje plats. Listan saknar helt nykomlingar den här veckan.

Lars Winnerbäck Solen i Ögonen – En film om Lars Winnerbäck [Universal] ligger kvar i topp på dvd-listan. Dessutom innehar Lars Winnerbäck samtliga tre topplaceringar på veckans midpricelista.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Det inte Morrissey lyckades med förra veckan klarade svenska Larz Kristerz av den här veckan – att gå in som nykomling på första plats och peta ner Bruce Springsteen Working On A Dream [Columbia/Sony Music] från tronen. Larz Kristerz Hem Till Dig [Columbia/Sony Music] är därmed ny etta på den svenska albumlistan.