13 februari 2009

Topplistan v7: Renegade five är veckans högsta nykomling

Även fyran och femman på listan är titlar som rör sig marginellt den här veckan – det handlar om Laleh Me And Sinom [Warner] (kvar på fjärde plats) samt Scotts På vårt sätt [Mariann/Warner] (dalar från tredje till femte plats).

Men under de fem mest sålda albumen händer det mer. Mojjes barnskiva Popcornfrisyr [Monarch Music Group/Nordisk Film] avancerar 22 placeringar och vandrar från 28 plats till plats sex. På åttonde plats ligger veckans högst placerade nykomling Renegade Five Undergrounded Universe [Bonnier Amigo]. I övrigt rör sig Jill Johnson Baby Blue Paper [Lionheart Records/Universal], Veronica Maggio Och vinnaren är… [Universal] samt The Killers Day & Age [Island/Universal] sig något uppåt på listan.

På singellistan går Made In Sweden-artisten Kim 3 Floors Down [Made In Sweden By Meriola AB/Nordisk Film] sig från tredje till första plats. Därmed petas Larz Krister Carina [Columbia/Sony Music] ner från första till andra plats. På plats tre återfinns den andra Made In Sweden-artisten Janet Let Go [Made In Sweden By Meriola AB/Nordisk Film]. Först på plats tio ligger veckans högsta nykomling – Eminem, Dr. Dre & 50 Cent Crack A Bottle [Interscope/Universal]

På listan över samlingsskivor går Rix FM – Bäst musik just nu! 2009 [Eva Records/Universal] sig rakt in på första plats. Även tvåan – Absolute Love Songs [Eva Records/EMI] – är nykomling på listan. Därmed är förra veckans etta Absolute Dance Winter 2009 [Eva Records/Sony Music] nedpetad till tredje plats.

På DVD-listan ligger Lars Winnerbäck Solen i ögonen – En film om Lars Winnerbäck [Universal] ohotat kvar i topp ytterligare en vecka.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Även fyran och femman på listan är titlar som rör sig marginellt den här veckan – det handlar om Laleh Me And Sinom [Warner] (kvar på fjärde plats) samt Scotts På vårt sätt [Mariann/Warner] (dalar från tredje till femte plats).

Men under de fem mest sålda albumen händer det mer. Mojjes barnskiva Popcornfrisyr [Monarch Music Group/Nordisk Film] avancerar 22 placeringar och vandrar från 28 plats till plats sex. På åttonde plats ligger veckans högst placerade nykomling Renegade Five Undergrounded Universe [Bonnier Amigo]. I övrigt rör sig Jill Johnson Baby Blue Paper [Lionheart Records/Universal], Veronica Maggio Och vinnaren är… [Universal] samt The Killers Day & Age [Island/Universal] sig något uppåt på listan.

På singellistan går Made In Sweden-artisten Kim 3 Floors Down [Made In Sweden By Meriola AB/Nordisk Film] sig från tredje till första plats. Därmed petas Larz Krister Carina [Columbia/Sony Music] ner från första till andra plats. På plats tre återfinns den andra Made In Sweden-artisten Janet Let Go [Made In Sweden By Meriola AB/Nordisk Film]. Först på plats tio ligger veckans högsta nykomling – Eminem, Dr. Dre & 50 Cent Crack A Bottle [Interscope/Universal]

På listan över samlingsskivor går Rix FM – Bäst musik just nu! 2009 [Eva Records/Universal] sig rakt in på första plats. Även tvåan – Absolute Love Songs [Eva Records/EMI] – är nykomling på listan. Därmed är förra veckans etta Absolute Dance Winter 2009 [Eva Records/Sony Music] nedpetad till tredje plats.

På DVD-listan ligger Lars Winnerbäck Solen i ögonen – En film om Lars Winnerbäck [Universal] ohotat kvar i topp ytterligare en vecka.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Det hander inte mycket i toppen på den svenska albumlistan den här veckan. Bruce Springsteen Working On A Dream [Columbia/Sony Music] gör sin tredje vecka i topp och A Camp Colonia [Universal] ligger kvar på andra plats under sin andra veckan på listan, medan Anna Ternheim Leaving On A Mayday [Universal] tar två kliv uppåt till tredje plats.