7 januari 2009

Warner Music och ADA Nordic tar över distributionen av Nuclear Blast

Warner Music Nordic/ADA Nordic har tecknat ett distributionsavtal med det legendariska metalbolaget Nuclear Blast. Avtalet innebär att ADA Nordic med omedelbar verkan kommer att ta över distributionen av Nuclear Blasts produkter i Norden. I Sverige, Danmark och Finland omfattar avtalet både fysiska och digitala produkter, medan det i Norge enbart innefattar digitala produkter.

Som MI tidigare skrivit lanserade Warner Music Nordic under december ADA Nordic – den nordiska enheten av distributionsbolaget ADA (Alternative Distribution Alliance). ADA Nordic arbetar framför allt med fysisk och digital försäljning, distribution, tillverkning, marknadsföring, synkronisering och licensiering. Genom avtalet med Nuclear Blast, som bland annat arbetar med svenska akter så som In Flames, Hammerfall, Meshuggah och Pain, får ADA Nordic en stark ställning på metalsidan.

– Med vår superba säljkår, marknadsföring och distribution erbjuder vi independentbolag nya tillväxtmöjligheter. Nuclear Blast är ett ikoniskt bolag med många fenomenala artister och det gläder oss att kunna välkomna dom ombord. Med tanke på att vi startade i december så representerar det här avtalet en extremt stark start för ADA Nordic, säger Jesper Thorsson, Manager, ADA Nordic,

Även på Nuclear Blast är man mycket nöjd med den nya nordiska samarbetspartnern.

– Vi är mycket förväntansfulla på det här samarbetet med ADA och ser fram emot att jobba med dem och deras välsmorda distribution samtidigt som vi strävar för kanske vårt bästa år i Nuclear Blasts historia, säger Yorck Eysel, Head of Distribution, License & Legal Affairs, Nuclear Blast.
Håkan Durmér