Okategoriserade 19 december 2008

Topplistan v51: Jul, dansband och Kevin dominerar julhandeln

Albumlistans toppskikt innehåller samma sju titlar som förra veckan med några smärre omplaceringar bland dessa men fortfarande med Sanna, Shirley, Sonja Our Christmas [Lionheart/Universal] som etta. Nu närmast följd av Il Divo The Promise [Syco/Sony Music] som inte är långt efter i julhandeln.

Noterbart är att endast en enda nykomling tar sig in på albumlistan, det är Kiss och deras album Ikons [Universal] som tar en blygsam 42:a plats som ny. I stället handlar det återigen en hel del om boxar med svenska artister i julhandeln, liksom tidigare under hösten. ABBA The Albums (9CD Box Set) [Polar/Universal] behåller sin sjunde plats från förra veckan, och uppåt igen går det för Hans Alfredson/Tage Danielsson/Lasse O’Månsson Lindemans låda – Nu fullare än någonsin [CCM/Universal] och Kent Kent Box 1991-2008 [RCA-Legacy/Sony BMG]. De klättrar nu från plats 16 till 8 respektive 14 till 9. Även aktuella album med Josh Groban, AC/DC, Luciano Pavarotti, Charlotte Perrelli och Carola som har spenderat flera veckor på listan förbättrar nu sina placeringar en hel del.

Idol-vinnande Kevin Borg tar första plats på singellistan, men även The Hives & Cyndi Lauper A Christmas Duel [No Fun/Universal] och Neo You Make Me Feel Like Dancing [Hitworks/CDA] gör entré högt upp på veckans lista, på plats 6 respektive 12.

På samlingslistan utgör nykomlingar en fjärdedel av de tjugo placerade titlarna, Absolute Music 59 [EVA/Sony BMG] är direkt tvåa på listan och samma bolag har också Absolute 60’s [EVA/EMI på plats 10. Övriga tre nykomlingar handlar om dansbandsmusik: Dansbandskampen [Columbia/Sony BMG] 9, Dansbandsguld [Mariann/Warner Music] 15 och Stora dansband möter utmanarna [Mariann/Warner Music] 16.
Tomas Fridholm

Albumlistans toppskikt innehåller samma sju titlar som förra veckan med några smärre omplaceringar bland dessa men fortfarande med Sanna, Shirley, Sonja Our Christmas [Lionheart/Universal] som etta. Nu närmast följd av Il Divo The Promise [Syco/Sony Music] som inte är långt efter i julhandeln.

Noterbart är att endast en enda nykomling tar sig in på albumlistan, det är Kiss och deras album Ikons [Universal] som tar en blygsam 42:a plats som ny. I stället handlar det återigen en hel del om boxar med svenska artister i julhandeln, liksom tidigare under hösten. ABBA The Albums (9CD Box Set) [Polar/Universal] behåller sin sjunde plats från förra veckan, och uppåt igen går det för Hans Alfredson/Tage Danielsson/Lasse O’Månsson Lindemans låda – Nu fullare än någonsin [CCM/Universal] och Kent Kent Box 1991-2008 [RCA-Legacy/Sony BMG]. De klättrar nu från plats 16 till 8 respektive 14 till 9. Även aktuella album med Josh Groban, AC/DC, Luciano Pavarotti, Charlotte Perrelli och Carola som har spenderat flera veckor på listan förbättrar nu sina placeringar en hel del.

Idol-vinnande Kevin Borg tar första plats på singellistan, men även The Hives & Cyndi Lauper A Christmas Duel [No Fun/Universal] och Neo You Make Me Feel Like Dancing [Hitworks/CDA] gör entré högt upp på veckans lista, på plats 6 respektive 12.

På samlingslistan utgör nykomlingar en fjärdedel av de tjugo placerade titlarna, Absolute Music 59 [EVA/Sony BMG] är direkt tvåa på listan och samma bolag har också Absolute 60’s [EVA/EMI på plats 10. Övriga tre nykomlingar handlar om dansbandsmusik: Dansbandskampen [Columbia/Sony BMG] 9, Dansbandsguld [Mariann/Warner Music] 15 och Stora dansband möter utmanarna [Mariann/Warner Music] 16.
Tomas Fridholm

Två nykomlingar tar sig direkt in på första plats på SverigeTopplistan när den summeras en vecka innan julafton. Detta sker på singel- och DVD-listan och det är inga högoddsare som tar hand om förstaplatserna. Idol-vinnaren Kevin Borg har med sin With Every Bit Of Me [Columbia/Sony BMG] landets i särklass mest sålda singel, och Lars Winnerbäcks Solen i ögonen – En film om Lars Winnerbäcks [Universal] är en väntad etta på DVD-listan.