15 december 2008

Sexfaldig platina för Mamma Mia! The Movie i både Sverige och Norge

Mamma Mia! fortsätter att slå nya fantastiska rekord. I fredags kunde Universal Pictures Nordic överräcka sexfaldiga platinautmärkelser för mer än 600 000 sålda exemplar av Mamma Mia! The Movie på dvd och Blu-ray i såväl Sverige som Norge.

I vårt norska grannland har försäljningen tagit sådan fart att man bara precis hade hunnit tillverka utmärkelsen för fem platina, när beskedet kom om att försäljningen redan passerat även de 600 000 sålda exemplaren – d.v.s. gränsen för sexfaldig platina.

– Det är fantastiskt, konstaterade en glad Benny Andersson när han tillsammans med Björn Ulvaeus fick ta emot utmärkelserna av Universal Pictures Nordics marknadschef Mikael Persson och vd Ivor Viljoen.

– Vi kunde inte i vår vildaste fantasi föreställa oss att filmen skulle bli en sådan här stor succé!
– Det är extra roligt att vi är lika framgångsrika i Norge som i Sverige, tillade Björn Ulvaeus.

– Vi har inte varit med om något liknande, kommenterar Ivor Viljoen. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Det är verkligen ett privilegium att vara en del av denna framgång. Att både Sverige och Norge kan komma upp i sexfaldig platina är fenomenalt.

Totalt hade Mamma Mia! The Movie den 11 december skeppat 1 244 000 exemplar. I Sverige 612 000 ex. på dvd resp. 12 000 ex. på Blu-ray. I Norge 611 000 ex. på dvd och 9 000 ex. på Blu-ray.
Claes Olson
Foto: Karin Törnblom