5 december 2008

Topplistan v49: Gessle rakt in på andra plats

Närmast att ta en tätplacering direkt vid entré är Per Gessle vars album Party Crasher [Capitol/EMI] är veckans högst placerade nykomling på albumlistan när det når andra plats. Totalt tar tio nya titlar plats på denna lista, hälften på den övre halvan, och bäst går det för nya album med svenska artister.

Eldkvarn Hunger Hotell [EMI] och The Soundtrack Of Our Lives Communion [Akashic/Warner Music] tar också plats bland topp 10, plats 9 respektive 10. The Killers gör entré strax nedanför på plats 14 med sitt nya album Day & Age [Island/Universal].

Blygsammare entréer görs av Britney Spears Circus [Jive/Sony BMG] på plats 24 och Linkin Park Road To Revolution – Live At Milton Keynes [Warner Music] 54. Två artister som tidigare vant sig med högre placeringar på den svenska albumlistan.

Ny etta på albumlistan är en annan svensk utgivning, som sig bör i dessa tider ett julalbum, som gick in på andra plats förra veckan. Det är albumet Our Christmas [Lionheart/Universal] med trion Sanna, Shirley, Sonja som nu kliver upp ett steg.

Ett ännu större kliv uppåt gör Danny Radio [Ariola/Sony BMG] på singellistan, från plats 16 till under sin fjärde vecka på listan. Tio nykomlingar och nio återvändare gör också sitt till för att ändra på listan, och det är återvändare som placerar sig högst. Ane Brun True Colors [DetErMine/BAM] är tillbaka igen och så högt upp som på plats 5.

Den enda ettan som försvarar sin placering från förra veckan är Absolute Christmas [EVA/EMI] som fortsätter att topp samlingslistan med stor marginal och nu är det fjärde mest sålda albumet i landet. Absolute Kidz 25 [EVA/Universal] och Mera Solens mat & musik [Capitol/EMI] går här in på plats 4 respektive 6.

Julstämningen smyger sig på allt mer, och Julbrasan [Outpost/Naxos] tar återigen över första plats på DVD-listan. Fem nya titlar tar plats på listan, högst landar Mustasch In The Night – Live In Gothenburg [Regain/Sound Pollution] och Rush Snakes And Arrows – Live [Eagle/Playground] på plats 4 respektive 5.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Närmast att ta en tätplacering direkt vid entré är Per Gessle vars album Party Crasher [Capitol/EMI] är veckans högst placerade nykomling på albumlistan när det når andra plats. Totalt tar tio nya titlar plats på denna lista, hälften på den övre halvan, och bäst går det för nya album med svenska artister.

Eldkvarn Hunger Hotell [EMI] och The Soundtrack Of Our Lives Communion [Akashic/Warner Music] tar också plats bland topp 10, plats 9 respektive 10. The Killers gör entré strax nedanför på plats 14 med sitt nya album Day & Age [Island/Universal].

Blygsammare entréer görs av Britney Spears Circus [Jive/Sony BMG] på plats 24 och Linkin Park Road To Revolution – Live At Milton Keynes [Warner Music] 54. Två artister som tidigare vant sig med högre placeringar på den svenska albumlistan.

Ny etta på albumlistan är en annan svensk utgivning, som sig bör i dessa tider ett julalbum, som gick in på andra plats förra veckan. Det är albumet Our Christmas [Lionheart/Universal] med trion Sanna, Shirley, Sonja som nu kliver upp ett steg.

Ett ännu större kliv uppåt gör Danny Radio [Ariola/Sony BMG] på singellistan, från plats 16 till under sin fjärde vecka på listan. Tio nykomlingar och nio återvändare gör också sitt till för att ändra på listan, och det är återvändare som placerar sig högst. Ane Brun True Colors [DetErMine/BAM] är tillbaka igen och så högt upp som på plats 5.

Den enda ettan som försvarar sin placering från förra veckan är Absolute Christmas [EVA/EMI] som fortsätter att topp samlingslistan med stor marginal och nu är det fjärde mest sålda albumet i landet. Absolute Kidz 25 [EVA/Universal] och Mera Solens mat & musik [Capitol/EMI] går här in på plats 4 respektive 6.

Julstämningen smyger sig på allt mer, och Julbrasan [Outpost/Naxos] tar återigen över första plats på DVD-listan. Fem nya titlar tar plats på listan, högst landar Mustasch In The Night – Live In Gothenburg [Regain/Sound Pollution] och Rush Snakes And Arrows – Live [Eagle/Playground] på plats 4 respektive 5.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Julhandeln fortsätter att sätta sina spår på SverigeTopplistan som summerar den svenska skivförsäljningen, och även den här veckan bjuder listorna på en hel del nya titlar. Dessutom tre nya ettor jämfört med förra veckan, dock ingen nykomling direkt upp i topp.