28 november 2008

Topplistan v48: Julstämning på listan – men Uffe i topp

Julkänslan kommer i form av Sanna, Shirley, Sonja och deras Our Christmas [Lionheart/Universal] som är nykomling på andra plats och Amy Diamond vars album En helt ny jul [Bonnier/BAM] går in på plats 16.

Fjorton nykomlingar tar plats på veckans albumlista, högt upp på denna landar också emotsedda Guns ’N’ Roses Chinese Democracy [Geffen/Universal] på plats 4, The Priests The Priests [Epic/Sony BMG] 6, Nickelback Dark Horse [Roadrunner/BAM] 9, Titiyo Hidden [Sheriff/Warner Music] 18, Vikingarna Den sista dansen – Live från Arvika [Harlekin/Nordisk Film] 19 och Dido Safe Trip Home [RCA/Sony BMG] 20.

Medan albumlistan möbleras om rejält sker inte lika mycket på singellistan där Beyoncé If I Were A Boy [Columbia/Sony BMG] regerar med knapp marginal till förra veckans tvåa Alexander I’m Sorry [Nordic Talent/Budgetgross]. Sexton nya titlar finns visserligen med på veckans lista, men merparten hamnar på den undre halvan.

Bäst av dessa klarar sig Robin Bengtsson Fields Of Gold [Columbia/Sony BMG] som gör entré på plats 15 och närmast följs av T-Pain feat Lil’ Wayne Can’t Believe It [Jive/Sony BMG] 21, A Camp Stronger Than Jesus [Universal] 22 och Kevin Borg If Tomorrow Never Comes [Columbia/Sony BMG] 25.

Nykomlingar tar också hand om första plats på samlings- och DVD-listan. Den förstnämnda är alltså Absolute Christmas, på DVD-listan handlar det om Vikingarna vars Den sista dansen – Live från Arvika [Harlekin/Nordisk Film] går in högt på två listor denna vecka. På samlingslistan samlas nu sju olika julalbum.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Julkänslan kommer i form av Sanna, Shirley, Sonja och deras Our Christmas [Lionheart/Universal] som är nykomling på andra plats och Amy Diamond vars album En helt ny jul [Bonnier/BAM] går in på plats 16.

Fjorton nykomlingar tar plats på veckans albumlista, högt upp på denna landar också emotsedda Guns ’N’ Roses Chinese Democracy [Geffen/Universal] på plats 4, The Priests The Priests [Epic/Sony BMG] 6, Nickelback Dark Horse [Roadrunner/BAM] 9, Titiyo Hidden [Sheriff/Warner Music] 18, Vikingarna Den sista dansen – Live från Arvika [Harlekin/Nordisk Film] 19 och Dido Safe Trip Home [RCA/Sony BMG] 20.

Medan albumlistan möbleras om rejält sker inte lika mycket på singellistan där Beyoncé If I Were A Boy [Columbia/Sony BMG] regerar med knapp marginal till förra veckans tvåa Alexander I’m Sorry [Nordic Talent/Budgetgross]. Sexton nya titlar finns visserligen med på veckans lista, men merparten hamnar på den undre halvan.

Bäst av dessa klarar sig Robin Bengtsson Fields Of Gold [Columbia/Sony BMG] som gör entré på plats 15 och närmast följs av T-Pain feat Lil’ Wayne Can’t Believe It [Jive/Sony BMG] 21, A Camp Stronger Than Jesus [Universal] 22 och Kevin Borg If Tomorrow Never Comes [Columbia/Sony BMG] 25.

Nykomlingar tar också hand om första plats på samlings- och DVD-listan. Den förstnämnda är alltså Absolute Christmas, på DVD-listan handlar det om Vikingarna vars Den sista dansen – Live från Arvika [Harlekin/Nordisk Film] går in högt på två listor denna vecka. På samlingslistan samlas nu sju olika julalbum.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Julstämningen sprider sig allt mer på Sverige Topplistan, lagom till första advent ger årets utbud av julalbum ett allt större och tydligare avtryck på listorna. Den mångåriga storsäljaren Absolute Christmas [EVA/EMI] går som nykomling i sin nya upplaga med inkluderad DVD-julbrasa direkt upp i toppen av samlinglistan. På albumlistan trängs nu sju album med inriktning på julhelgen, två av dessa är svenska nykomlingar som landar i toppskiktet direkt. Men överst på albumlistan hittar vi Ulf Lundell och hans nya album Omaha [Rockhead/EMI] som krossar allt övrigt på listan och som nykomling tar en solklar ledning.