Okategoriserade 20 november 2008

Lennart Perssons många sidor samlade

Journalisten Lennart Persson är en skribent av det slag som inte går att enkelt rubricera som "rockjournalist". Han är snarast en inspiratör som begåvats med en ovanligt vass, men också detaljrikt målande penna. Nu finns Perssons många sidor samlade på en egen hemsida, www.lennartpersson.se.

Sedan slutet av 1970-talet har Malmöjournalisten och Lennart Persson funnits med som en pålitlig bedömare av populärkulturen. I tidningar som Arbetet, egna tidningen Feber, Expressen, Pop, Bibel och i dag bl a Sonic och Sydsvenska Dagbladet.

Inbland är han sylvasst elak, men viktigast är att Persson alltid är inspirerande med sina beskrivningar av musik och stundtals litteratur, fillm, resmål. Nu finns hans texter samlade på sidan www.lennartpersson.se.

När han i somras släppte sin senaste bok, ”Sånger om sex, Gud och ond bråd död” (Reverb förlag) skrev Peter Alzén träffande i Gefle Dagblad:

"Om Lennart Persson skrivit drinkböcker eller kokböcker hade vi nog alla varit alkholiserade tjockisar, för allt han skriver om verkar så spännande att man bara måste höra det."
Lars Nylin