14 november 2008

Topplistan v46: Timbuktu in som femma

Kent och deras guldsäljande Kent Box 1991-2008 [RCA-Legacy/Sony BMG] som innehåller tio CD-skivor tappar visserligen förstaplatsen den här veckan till AC/DC Black Ice [Columbia/Sony BMG] men är tvåa på albumlistan. ABBA tappar också lite mark, från plats 4 till 7, men fortsätter under sin tredje vecka att sälja bra av sin The Albums (9CD Box Set) [Polar/Universal].

Hans Alfredson/Tage Danielsson/Lasse O’Månsson Lindemans låda – Nu fullare än någonsin [CCM/Universal], elva CD-skivor, avancerar under sin andra vecka på listan från plats 16 till 8.

I det toppskikt alla dessa tre hör hemma finns också plats för två starka nykomlingar, Timbuktu En High 5 & 1 Falafel [JuJu/Playground] går in på femte plats och har sällskap på placeringen under av Seal Soul [Warner Music]. Totalt ges plats åt fem nykomlingar på veckans albumlista.

Ännu fler nya titlar tar sig in på singellistan, tretton stycken varav fem gör entré på listans övre halva. Kvar i topp är Beyoncé If I Were A Girl [Columbia/Sony BMG] medan veckans tvåa Per Gessle Silly Really [Capitol/EMI] och trea Alexander I’m Sorry [Nordic Talent/Budgetgross] bytt plats.

Kevin Borg Living On A Prayer [Coilumbia/Sony BMG] landar högst av de nya på plats 9, och följs av Ulf Lundell Hitza hitz [Rockhead/EMI] på plats 17, Bruce Springsteen Dream Baby Dream [Columbia/Sony BMG] 24, Johan Palm Posion [Columbia/Sony BMG] 28 och Danny Radio [Ariola/Sony BMG] 30.

Absolute Hits 2008 [EVA/Universal] är ännu en vecka överlägset mest sålda samlingsalbum, och är nu tvåa totalt i den svenska albumförsäljningen. DVD-listan ser en ny etta i Guldfisken [Naxos] som tar ett kliv uppåt denna vecka. Fjolårets succé Julbrasan [Outpost/Naxos] är tillbaka på listan och så högt upp som på tredje plats. Högst av veckans två nykomlingar tar sig Idol Audition 2008 [Pan Vision] på plats 7.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Kent och deras guldsäljande Kent Box 1991-2008 [RCA-Legacy/Sony BMG] som innehåller tio CD-skivor tappar visserligen förstaplatsen den här veckan till AC/DC Black Ice [Columbia/Sony BMG] men är tvåa på albumlistan. ABBA tappar också lite mark, från plats 4 till 7, men fortsätter under sin tredje vecka att sälja bra av sin The Albums (9CD Box Set) [Polar/Universal].

Hans Alfredson/Tage Danielsson/Lasse O’Månsson Lindemans låda – Nu fullare än någonsin [CCM/Universal], elva CD-skivor, avancerar under sin andra vecka på listan från plats 16 till 8.

I det toppskikt alla dessa tre hör hemma finns också plats för två starka nykomlingar, Timbuktu En High 5 & 1 Falafel [JuJu/Playground] går in på femte plats och har sällskap på placeringen under av Seal Soul [Warner Music]. Totalt ges plats åt fem nykomlingar på veckans albumlista.

Ännu fler nya titlar tar sig in på singellistan, tretton stycken varav fem gör entré på listans övre halva. Kvar i topp är Beyoncé If I Were A Girl [Columbia/Sony BMG] medan veckans tvåa Per Gessle Silly Really [Capitol/EMI] och trea Alexander I’m Sorry [Nordic Talent/Budgetgross] bytt plats.

Kevin Borg Living On A Prayer [Coilumbia/Sony BMG] landar högst av de nya på plats 9, och följs av Ulf Lundell Hitza hitz [Rockhead/EMI] på plats 17, Bruce Springsteen Dream Baby Dream [Columbia/Sony BMG] 24, Johan Palm Posion [Columbia/Sony BMG] 28 och Danny Radio [Ariola/Sony BMG] 30.

Absolute Hits 2008 [EVA/Universal] är ännu en vecka överlägset mest sålda samlingsalbum, och är nu tvåa totalt i den svenska albumförsäljningen. DVD-listan ser en ny etta i Guldfisken [Naxos] som tar ett kliv uppåt denna vecka. Fjolårets succé Julbrasan [Outpost/Naxos] är tillbaka på listan och så högt upp som på tredje plats. Högst av veckans två nykomlingar tar sig Idol Audition 2008 [Pan Vision] på plats 7.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Boxar fortsätter att dra till sig intresse hos svenska skivköpare denna höst, tre svenska artisters verk samlas i varsin box som just nu attraherar en hel del människor. Kent, ABBA och Hasse & Tage är de populära akter som närmast är institutioner i svenskt musik- och underhållningsliv och dess historia.