23 oktober 2008

IODA + Bonnier Amigo Music Group = IODA Nordic

IODA – världsledande på digital distribution och marknadsföring av independentmusik – och Bonnier Amigo Music Group har slutit ett avtal och startat det gemensamma bolaget IODA Nordic. Robert Litsen på Bonnier Amigo berättar om samarbetet.

Det San Fransisco-baserade företaget IODA samarbetar med över 1000 independentlabels världen över och levererar dessas musik till allt från stora onlinebutiker som iTunes till regionala återförsäljare. Samarbetet med Bonnier Amigo Music Group har resulterat i det gemensamma bolaget IODA Nordic, som kommer att representera hela IODA:s internationella katalog i Norden. Därmed blir bolaget en av de största repertoarkällorna i Norden.

Robert Litsen på Bonnier Amigo Music Group förklarar mer:

IODA – världsledande på digital distribution och marknadsföring av independentmusik – och Bonnier Amigo Music Group har slutit ett avtal och startat det gemensamma bolaget IODA Nordic. Robert Litsen på Bonnier Amigo berättar om samarbetet.

Det San Fransisco-baserade företaget IODA samarbetar med över 1000 independentlabels världen över och levererar dessas musik till allt från stora onlinebutiker som iTunes till regionala återförsäljare. Samarbetet med Bonnier Amigo Music Group har resulterat i det gemensamma bolaget IODA Nordic, som kommer att representera hela IODA:s internationella katalog i Norden. Därmed blir bolaget en av de största repertoarkällorna i Norden.

Robert Litsen på Bonnier Amigo Music Group förklarar mer:

Vad är det ni har gjort rent konkret?
– Vi har slutit avtal med en av världens största digitala distributörer, IODA. Nu kan vi snabbt och enkelt releasa låtar och album globalt till hundratals digitala musikplattformar.

Vilken verksamhet har det nya företaget?
– Samarbetet går ut på att A) erbjuda nordisk repertoar den främsta digitala direktkanalen ut internationellt och B) representera IODA:s katalog, som innehåller drygt en miljon låtar, lokalt här i Norden.

På vilket sätt kan det här hjälpa svenska låtskrivare och artister?
– IODA Nordic erbjuder svenska och nordiska artister och repertoarägare en direktväg ut till HELA världen, via hundratals av världens främsta digitala plattformar. Och detta genom ETT ENDA avtal med oss som en lokal, fysisk partner här i Sverige.
– En fulländad tekniklösning och de bästa ersättningsnivåerna tillsammans med det faktum att vi står helt utanför majorsystemet, gör IODA Nordic till den mest progressiva och den mest dynamiska helhetslösningen för global digital distribution av musik i Norden idag.
Håkan Durmér