Okategoriserade 17 oktober 2008

Topplistan v42: Dubbla framgångar för Sonja Aldén

Med Womanizer går Britney Spears direkt in på första plats på den svenska singellistan på SverigeTopplistan denna vecka. Inte med någon stor marginal till veckans tvåa Martin Stenmarck A Million Candles Burning [Scandic] som klättrar fyra steg, men ändå som nykomling på första plats. På den amerikanska Billboardlistan går Spears samtidigt från plats 96 till 1 under sin andra vecka på den singellistan.

Den svenska singellistan ser utöver Britney Spears ytterligare sex nya titlar, på den övre halvan landar även Darin feat Kat DeLuna Breathing Your Love [Epic/Sony BMG] på plats 5 och Sonja Aldén Du får inte [Lionheart/Universal] på plats 24.

Aldén är också med och färgar toppen av SverigeTopplistans albumlista just nu, hennes nya album Under mitt tak [Lionheart/Universal] är veckans bästa nykomling av totalt sex stycken när det gör entré på plats 3. Placeringen efter viks åt Agnetha Fältskogs karriärstäckande samlingsalbum My Very Best [Columbia/Sony BMG].

Höga placeringar som nykomlingar nås också av Oasis Dig Out Your Soul [Big Brother/BAM] på plats 8, Ane Brun Sketches [DetErMine/BAM] 15 och The Clash Live At Shea Stadium [Sony BMG] 26.

Metallica har efter fyra veckor som etta på albumlistan nu tvingats kliva ned till plats 5 med platinasäljande Death Magnetic [Mercury/Universal]. I toppen ståtar i stället ett par av den svenska dansbandsgenrens riktigt tunga namn, hemmahörande hos Mariann. Thorleifs gick förra veckan in på tredje plats med sitt nya album Förälskade [Mariann/Warner Music] och klättrar nu till förstaplatsen, i ledning före Christer Sjögren Mitt sköna sextiotal [Mariann/Warner Music] som spenderat dubbelt så lång tid på listan.

Noterbart är också att Bob Dylan klättrar rejält, från plats 56 till 7, med nya Tell Tale Signs: The Bootleg Series Vol 8 [Columbia/Sony BMG] och samtidigt återkommer till listan med albumen Dylan [Columbia-Legacy/Sony BMG] och The Essential [Columbia/Sony BMG].

I kontrast mot album- och singellistornas förändring är det mesta sig likt på såväl samlings- som DVD-listan. Absolute Dance Autumn 2008 [EVA/Sony BMG] och The Rolling Stones/Scorsese Shine A Light [Rolling Stones/Nordisk Film] toppar respektive lista med god marginal före samma topplacerade titlar som förra veckan. DVD-listans fem nykomlingar med Dimmu Borgir The Invaluable Darkness [Nuclear Blast/Sound Pollution] på plats 7 och högst placerad av dessa är den mest märkbara förändringen.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Med Womanizer går Britney Spears direkt in på första plats på den svenska singellistan på SverigeTopplistan denna vecka. Inte med någon stor marginal till veckans tvåa Martin Stenmarck A Million Candles Burning [Scandic] som klättrar fyra steg, men ändå som nykomling på första plats. På den amerikanska Billboardlistan går Spears samtidigt från plats 96 till 1 under sin andra vecka på den singellistan.

Den svenska singellistan ser utöver Britney Spears ytterligare sex nya titlar, på den övre halvan landar även Darin feat Kat DeLuna Breathing Your Love [Epic/Sony BMG] på plats 5 och Sonja Aldén Du får inte [Lionheart/Universal] på plats 24.

Aldén är också med och färgar toppen av SverigeTopplistans albumlista just nu, hennes nya album Under mitt tak [Lionheart/Universal] är veckans bästa nykomling av totalt sex stycken när det gör entré på plats 3. Placeringen efter viks åt Agnetha Fältskogs karriärstäckande samlingsalbum My Very Best [Columbia/Sony BMG].

Höga placeringar som nykomlingar nås också av Oasis Dig Out Your Soul [Big Brother/BAM] på plats 8, Ane Brun Sketches [DetErMine/BAM] 15 och The Clash Live At Shea Stadium [Sony BMG] 26.

Metallica har efter fyra veckor som etta på albumlistan nu tvingats kliva ned till plats 5 med platinasäljande Death Magnetic [Mercury/Universal]. I toppen ståtar i stället ett par av den svenska dansbandsgenrens riktigt tunga namn, hemmahörande hos Mariann. Thorleifs gick förra veckan in på tredje plats med sitt nya album Förälskade [Mariann/Warner Music] och klättrar nu till förstaplatsen, i ledning före Christer Sjögren Mitt sköna sextiotal [Mariann/Warner Music] som spenderat dubbelt så lång tid på listan.

Noterbart är också att Bob Dylan klättrar rejält, från plats 56 till 7, med nya Tell Tale Signs: The Bootleg Series Vol 8 [Columbia/Sony BMG] och samtidigt återkommer till listan med albumen Dylan [Columbia-Legacy/Sony BMG] och The Essential [Columbia/Sony BMG].

I kontrast mot album- och singellistornas förändring är det mesta sig likt på såväl samlings- som DVD-listan. Absolute Dance Autumn 2008 [EVA/Sony BMG] och The Rolling Stones/Scorsese Shine A Light [Rolling Stones/Nordisk Film] toppar respektive lista med god marginal före samma topplacerade titlar som förra veckan. DVD-listans fem nykomlingar med Dimmu Borgir The Invaluable Darkness [Nuclear Blast/Sound Pollution] på plats 7 och högst placerad av dessa är den mest märkbara förändringen.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Intresset för Britney Spears är fortfarande mycket stort, det märks nu när singeln och videon Womanizer [Jive/Sony BMG] är aktuell i väntan på nya albumet Circus som släpps i december. Och Sonja Aldén har framgångar både på album- och singellistan.