3 oktober 2008

Topplistan v40: Mycket svenskt på listan

På tredje plats, och en liten bit efter duon i topp, görs entré av Annika Norlins andra album under namnet Hello Saferide, More Modern Short Stories From Hello Saferide [Razzia/BAM]. Hela elva nykomlingar tar sig in på veckans albumlista, och utöver de två överst placerade handlar det också i övrigt främst om svenska artister.

Steve Dobrogosz & Anna Christoffersson Rivertime [Amigo/BAM] och Fatboy In My Bones [Fat State/Playground] borrar sig också in på topp 20 på plats 7 respektive 14. Den svenska dominansen på albumlistan är klar och övertygande, svensk musik säljer bäst och mest just nu.

Av de 60 placerade titlarna är 37 med svenska artister, och bland de tjugo mest sålda är inte mindre än femton med svenska artister. Utöver de fyra redan nämnda högt placerade nykomlingarna finns på listan också nykomlingar som Rebecka Törnqvist, Viktoria Tolstoy och Nordpolen.

Albumlistan får alltså behålla sin etta från förra veckan i form av Metallica, men på SverigeTopplistans övriga tre avdelningar har det skett tronskiften. På singellistan klättrar E.M.D. Alone [Ariola/Sony BMG] upp från fjärde till första plats efter fem veckor på listan, före Katy Perry I Kissed A Girl [Capitol/EMI] som är kvar på andra och förra veckans etta Lena + Orup Nu när du gått [Roxy/Nordiks Film] som tappar två placeringar.

Fem nya singlar letar sig in på listan, men en bit från toppen med Joakim Berg Nåt för dem som väntar [Warner Music] på plats 14 och Bonnie Raitt Have A Heart [Capitol/EMI] 16 som högst placerade.

EVA Records är aktuella med sitt nya samlingsalbum Absolute Dance Autumn 2008 [EVA/Sony BMG]. som går direkt in på första plats på samlingslistan. Albumet Andra sjunger Olle Ljungström [Warner Music] är där ny på plats 7.

Till DVD-listan räknas två nykomlingar in denna vecka, direkt in som etta går Within Temptation & The Metropole Orchestra Black Symphony [Gun/Sony BMG] medan filmen med den aktuella titeln Hårdrocksöversikt [Classic Rock/Showtime] är ny på plats 12.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

På tredje plats, och en liten bit efter duon i topp, görs entré av Annika Norlins andra album under namnet Hello Saferide, More Modern Short Stories From Hello Saferide [Razzia/BAM]. Hela elva nykomlingar tar sig in på veckans albumlista, och utöver de två överst placerade handlar det också i övrigt främst om svenska artister.

Steve Dobrogosz & Anna Christoffersson Rivertime [Amigo/BAM] och Fatboy In My Bones [Fat State/Playground] borrar sig också in på topp 20 på plats 7 respektive 14. Den svenska dominansen på albumlistan är klar och övertygande, svensk musik säljer bäst och mest just nu.

Av de 60 placerade titlarna är 37 med svenska artister, och bland de tjugo mest sålda är inte mindre än femton med svenska artister. Utöver de fyra redan nämnda högt placerade nykomlingarna finns på listan också nykomlingar som Rebecka Törnqvist, Viktoria Tolstoy och Nordpolen.

Albumlistan får alltså behålla sin etta från förra veckan i form av Metallica, men på SverigeTopplistans övriga tre avdelningar har det skett tronskiften. På singellistan klättrar E.M.D. Alone [Ariola/Sony BMG] upp från fjärde till första plats efter fem veckor på listan, före Katy Perry I Kissed A Girl [Capitol/EMI] som är kvar på andra och förra veckans etta Lena + Orup Nu när du gått [Roxy/Nordiks Film] som tappar två placeringar.

Fem nya singlar letar sig in på listan, men en bit från toppen med Joakim Berg Nåt för dem som väntar [Warner Music] på plats 14 och Bonnie Raitt Have A Heart [Capitol/EMI] 16 som högst placerade.

EVA Records är aktuella med sitt nya samlingsalbum Absolute Dance Autumn 2008 [EVA/Sony BMG]. som går direkt in på första plats på samlingslistan. Albumet Andra sjunger Olle Ljungström [Warner Music] är där ny på plats 7.

Till DVD-listan räknas två nykomlingar in denna vecka, direkt in som etta går Within Temptation & The Metropole Orchestra Black Symphony [Gun/Sony BMG] medan filmen med den aktuella titeln Hårdrocksöversikt [Classic Rock/Showtime] är ny på plats 12.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

För tredje veckan i rad toppar Metallica albumlistan inom SverigeTopplistan med sitt Death Magnetic [Mercury/Universal], men den här gången med mycket knapp marginal till tvåan på listan. Två svenska nykomlingar tar sig in på albumlistan just bakom Metallica, tvåa är Bo Kaspers Orkester med sitt nya album 8 [RCA/Sony BMG], som inte är många sålda exemplar efter Metallica.