Okategoriserade 23 september 2008

Kent i boxformat

Sveriges största band släpper årets troligtvis största box. Den 29 oktober ger Kent ut Box 1991-2008. Enligt bandet själva så handlar det om en halvtidssummering.

På den kommande Kent-boxen kommer bandets samtliga skivor att finnas med – inklusive The Hjärta & Smärta EP, som släppte strax efter Du & jag döden 2005.

Förutom originalskivorna innehåller boxen även 26 bonusspår från hela karriären, varav 15 stycken är tidigare outgivna. Totalt handlar det om 133 spår och en stor bok innehållandes låttexter, turnéhistorik, privata bilder och en intervju av Jan Gradvall.

– Vi är väldigt stolta över att kunna presentera en halvtidssummering av vår så kallade historia i den här boxen. Vår traumatiska ungdom, tveksamma mognad och motvilliga medelålder. 133 låtar, bland dem en massa demos och saker som ingen av oss i bandet hört på många år, eller ens visste att de existerade, säger Kent via en pressrelease.
– För oss är alla de här sångerna framför allt tidsdokument. Ofullständiga fragment av de lögner man en gång byggde ihop till sin självbild. Det finns så otroligt många minnen och historier, roliga, patetiska, bisarra och sorgliga, förknippade med tonerna..

Box 1991-2008 släpps i hela norden.
Håkan Durmér