29 augusti 2021

ABBA släpper nytt på torsdag

I en uppmärksammad kampanj avslöjas att ABBA presenterar något nytt på torsdag. Exakt vad är ännu inte avslöjat.

Den mystiska reklamkampanjen för ”ABBA Voyage” som sjösattes i torsdags har blivit en nöjessnackis över hela världen. Det vanligaste tipset om vad Voyage är pekar mot att det är den hologram-show som ryktats och talats om sedan 2016. Och att en presentation av detaljer kring denna kopplas till att det första nyskrivna ABBA-materialet på 40 år till sist släpps. Även det har som bekant försenats bl a av pandemin.

Att det är just hologramshowen med de så kallade ABBA-tarerna som avslöjas på torsdag anser många bekräftas av att filmfestivalen i Wien gått ut med att de kommer att direktsända ett Abba-event klockan 18.45 på torsdag. ”Direkt från Stockholm kommer eventet ’Abba voyage’ presenteras för hela världen på samma gång”, skriver Wiens turistbyrå i ett pressmeddelande.

Ett scenario som brittiska medier skriver om är en premiär i en specialbyggd arena i Olympic Park i London i maj 2022. Arenan ska ha en kapacitet för 3000 personer. Enligt tidningen The Sun ska showen visas i London till 2025.

Två låttilar som floretat är I still have faith in you och Don’t shut me down. Enligt vissa medier finns det 5 nya ABBA-låtar och det spekuleras in en EP.

Detta har dock upprepade gånger tillbakavisats av Benny Andersson:

– Det är helt fel, det kan du skriva, sa han till Aftonbladet 2019.

På torsdag och fredag vet vi mer.

Lars Nylin