Okategoriserade 11 mars 2009

Iron Maiden på bio

I april är det världspremiär för filmen Flight 666 – den första långfilmen om Iron Maiden. I Sverige kommer filmen att visas i 5.1 Surround Sound på 37 digitala biografer runt om i landet – från Haparanda i norr till Malmö i söder.

Flight 666 är en långfilmsdokumentär som följer Iron Maiden under fjolårets succéturné Somewhere Back in Time, som enbart i Sverige sågs av 87 000 fans. Under den 7 000 mil långa turnén spelade bandet på 23 utsålda arenor i 13 länder i Asien, Australien och Nord-, Central- och Sydamerika.

Utöver rent dokumentära sekvenser innehåller filmen flera liveframträdanden.

Filmen visas i följande svenska orter 21 april:
Arvidsjaur. Bengtsfors, Boden, Boxholm, Bureå, Emmaboda, Filipstad, Grästorp,Gusum, Göteborg, Haparanda, Heby, Höllviken, Idre, Kallhäll, Kumla, Lammhult, Malmö, Mörrum, Norsjö, Nossebro, Osby, Skelleftehamn Skoghall, Skärhamn, Smedjebacken, Spånga, Stockholm, Storuman, Söråker, Tomelilla, Torslanda, Tranemo, Trollhättan, Ånge, Åseda och Älvsbyn.
Claes Olson