Okategoriserade 16 februari 2009

Månz Zelmerlöw och H.E.A.T. till final

Favorittippade Måns Zelmerlöw blev som förväntat en av de två artister som lyckades ta sig vidare direkt från Melodifestivalens andra deltävling till finalen på Globen om några veckor. Från tävlingen i Skellefteå fick han sällskap av hårdrockande H.E.A.T., vars tävlingsbidrag 1000 miles är skrivet av paret Niklas Jarl/David Stenmark.

Därmed är musikförlaget peermusic det första med två klara finalister efter de två första omgångarna, då man i den första deltävlingen även har förlagsrättigheterna till Emilias finallåt You’re My World, skriven av Emilia Rydberg och Fredrik "Figge" Boström.

Till uppsamlingsheatet Andra chansen i mars kvalificerade sig i lördags kväll Amy Diamond It's My Life (skriven av Alexander Bard, Bobby Lunggren och Oscar Holter) samt Lili & Susie med Show Me Heaven (av Susie Päivärinta, Calle Kindbom, Thomas G:son, Pär Lönn, och Nestor Geli) [G:songs].

Måns Zelmerlöws finalbidrag Hope & Glory är skrivet av teamet Måns Zelmerlöw (text), Henrik Wikström (musik) och Fredrik Kempe (text & musik) [Universal Music Publishing / Lionheart Music].

Utslagna i Skellefteå blev Cookies n' Beans, Jennifer Brown, Markoolio samt Lasse Lindh och Bandet.

812 874 samtal kom in till lördagskvällens direktsändning, vilket är ett nytt rekord. I förra årets andra deltävling kom 752 537 samtal in. Det stora antalet telefonröster innebar att Sveriges Radio kunde överlämna 1 269 806,50 kronor till Radiohjälpen.
Claes Olson