Okategoriserade 14 januari 2009

EMI Music Publishing kontrakterar Lykke Li

EMI Music Publishing gjorde i dagarna en riktigt tung kontraktering, då man knöt Lykke Li till förlaget.
– Vi är otroligt glada över att få jobba med Lykke Li, säger Johnny Tennander, A&R ansvarig på EMI.

Förra året var Lykke Li en av landets mest omtalade debutanter. Ursprungligen gavs hennes debutalbum Youth Novels ut på det egna bolaget LL Recordings, med EMI som distributör i Skandinavien. Skivan släpptes på hemmaplan i januari och redan i februari gjorde Lykke Li en licensdeal med Atlantic Records UK för resten av världen.

Sedan dess har framgångarna fortsatt. Hon har blivit en global bloggfavorit och hennes låtar har förekommit i flertalet stora TV-serier. I slutet av januari drar Lykke Li igång sin tredje USA-turné och på lördag har hon chansen att vinna priser på P3 Guld i Göteborg.

– Vi är otroligt glada över att få jobba med Lykke Li, som förutom att hon är en unik artist och redan internationellt etablerad även är en fantastisk låtskrivare vilket inte minst låtarna på Youth Novels visar, men även hennes samarbete med Kleerup samt hennes kommande låtar med Röyksopp och Kanye West / Santogold (NASA projektet). Hon har en alldeles strålande framtid och vi är mycket stolta över att få vara en del av den, säger Johnny Tennander, A&R ansvarig på EMI.
Håkan Durmér