Okategoriserade 25 september 2008

Listen To Your Heart 4 miljoner gånger

För andra gånger i karriären har en komposition signerad Per Gessle passerat gränsen för mer än fyra miljoner radiospelningar i USA. För två år sedan blev upphovsmannen premierad av den amerikanska upphovsrättsorganisationen BMI för totalt fyra miljoner radiospelningar av It Must Have Been Love. Nu har även Listen To Your Heart passerat samma magiska gräns.

Tillsammans med Mats MP Persson (medkompositör) kommer Per Gessle att premieras för detta på BMI:s stora årliga gala i London 7 oktober.

Fyra miljoner spelningar innebär att Listen To Your Heart och It Must Have Been Love var för sig har spelats mer än 36 år (!) i amerikansk radio. Tilläggas bör att även Roxettes såväl två övriga USA-ettor The Look och Joyride, som ytterligare ett antal av bandets största hits, har spelats ett sjusiffrigt antal gånger i amerikansk radio.
CO