Okategoriserade 18 september 2008

Svenska Roastinghouse i kinesiskt samarbetsavtal

I veckan kom representanter för Malmö-baserade RoastingHouse Records hem från London, där man deltagit i ett historiskt internationellt möte gällande det framtida samarbetet mellan Kina/Taiwan och västerländska musikbransch.

– Det känns helt fantastiskt att få vara med om detta, säger RoastingHouses ägare Anders "Theo" Theander och menar att Kina nu börjat öppna sina gränser för västerländsk populärmusik på bred front.

I London tecknade det kinesiska bolaget Shanghai Synergy Culture & Entertainment Group SSCEG, som drivs av Shanghais regering och kinesiska a-Peer Management Holding Group LLC, avtal med RoastingHouse Records och tyska klassiska bolaget Unlimited Media Gmbh om utgivning av bolagens artister i Kina och Taiwan.

– Naturligtvis finns det en del byråkratiska och politiska beslut att ta sig igenom, men alla parter är överens att mångfaldiga det västerländska musikutbudet för det kinesiska folket, säger Theander.

– Själv ser jag inte bara detta som ett samarbete mellan olika musikbolag, utan som ett samarbete mellan de olika kulturerna. Spännande!

I samband med signeringsceremonin tilldelades den engelske musikbranschlegenden Peter Jenner (tidigare manager för bl.a Pink Floyd, idag på Sincere Management) ett livstidslångt arbetstillstånd i Kina för sin insats som konsult i samarbetet och länk mellan musikbranschen i öst och väst. Jenners mångåriga erfarenheter och kunskaper har enligt Theander varit av helt avgörande betydelse för det nu inledda samarbetet.
Claes Olson

Bilden, fr. v: Bill Zang (president, SSCEG), Zhu Gang (vice president, SSCEG), H. Memo Rhein (president, Unlimited Media Gmbh), Anders ?Theo” Theander (Roastinghouse) och Peter Jenner (Sincere Management UK).