Okategoriserade 17 september 2008

080917

En känd svensk låtskrivare och musikproducent råkade träffa Pink Floyd när han var i Olympic Studios i London i början av 90-talet. Han satt i en studio och mixade när han med kort varsel blev kallad till ett viktigt möte och därför bad receptionisten ringa efter en mini-cab.
Stressad sprang han sedan ner till receptionen, där några äldre män med grått hår stod och väntade:
– OK, who's my minicab? frågade den svenske stjärnproducenten.
– Sorry mate, not us…, svarade de grå gubbarna och log generat.
Receptionisten begravde ansiktet i händerna och dagen efter fick vår blågule hjälte en rejäl utskällning. De grå gubbarna var de dåvarande medlemmarna i Pink Floyd, som var på Olympic Studios inför sin kommande skivinspelning… (En inspelning som för övrigt blev bandets sista).

En annan svensk musikbranschpersonlighet som kan stoltsera med att han har träffat Pink Floyd är skribenten, låtskrivaren och SSIK-gitarristen Anders Lundqvist. Hans möte med bandets gitarrist på Café Opera en gång i tiden blev dock kort…
– Excuse me, you’re David Gilmour!, utropade den både förvånade och överförfriskade "Lunkan" när han upptäckte vem som stod bredvid honom i baren.
– Thanks for telling me!, svarade Gilmour med ett leende.
Och det var väl ungefär allt som sades… ("det var lite svårt att följa upp hans svar på ett intelligent sätt", erkänner "Lunkan" idag)

Anders Lundqvist har inte bara namngivit David Gilmour, utan även sin egen son – som han döpt till Gabriel, efter en av originalmedlemmarna i Genesis. En annan känd person i musikbranschen som har döpt sitt barn efter något han verkligen gillar sägs vara Per Gessle.
Men kan det verkligen vara sant att en känd f.d. vice vd för Stockholm Records har döpt sin son efter en gammal radiopluggare på Sony BMG? Eller rentav efter sångaren i The Poodles!? Är det möjligt?

Och kan Bonnier Music Publishings vd Lars Wiggman verkligen ha fått så mycket medial uppmärksamhet (nyligen hedrades han med ett omnämnande under vinjetten Spotlight i A&R World Wide Music & Media Newsletter) enbart på grund av sina insatser för… bpm!?

Minnesgoda läsare minns säkert den tid då begreppet "göra en Plura" stod för att bege sig ut till någon avlägsen plats i skärgården och inspirerad av stillheten skriva låtar till en LP. När nu turen har kommit till Ryan Adams att "göra en Plura" har dock begreppet ändrat innebörd. Adams ska nämligen skriva en bok! Boken Infinity Blue är snart aktuell på förlaget Akashic Books.

Inte kan man väl missa att försäkra sig om rättigheterna till musiken om man producerar en musik-dvd? Vad i hela Imperiet…!!!