21 augusti 2022

Sverigetopplistan: The Halo Effect slår till direkt

Victor Leksell och Einár är kvar i topp av singellistan även en fjärde vecka med Din låt [Sony/Sony]. Göteborgsbandet The Halo Effect toppar som nykomlingar fyra albumlistor inklusive ”stora listan” med Days Of The Lost [Nuclear Blast/Warner].

Topp 5 av singellistan är orubbad sedan förra veckan inklusive att Bolaget är kvar som 2 med Kan inte gå [Bolaget/Dalapop]. Armeniens Rosa Linn vänder åter uppåt, från 10 till 8 med Snap [Columbia/Sony]. Förra veckans nyhet Owen & Asme är kvar som 5 med Dirty [Owen].

Hooja står för de lite större förändringarna på topp 20. Från 16 till 7 och nu plats 6 med Banan melon kiwi & citron [Roxy/Playground], plus att Livet på en pinne går från 15 till 9.

Fyrdubbelt toppande The Halo Effect startades häromåret av före detta medlemmar i In Flames och singeldebuterade 2021 (se separat artikel här). Närmast väntar Europa för ett band som säger sig vara förvaltare av ”The Gothenburg Sound”, flitigt förekommande begrepp SVT-dokumentären Hård rock på export.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin